SRCA SA KRILIMA: Izložba Mine Glogovac u Prodajnoj galeriji Beograd

M.A.K.

15. 05. 2024. u 23:03

U radovima iz ciklusa „Moje srce ima krila“ (My heart has wings), koji su deo postave čije otvaranje je planirano 16. maj u Prodajnoj galeriji Beograd, vanredni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, Mine Glogovac, istražuje optičke efekte prozračnosti materije u stalnom kretanju.

СРЦА СА КРИЛИМА: Изложба Мине Глоговац  у Продајној галерији Београд

Foto promo

Ovo je 14 samostalna izložba umetnice koja iza sebe ima nagrade "Branko Šotra" i nagrade za slikarstvo 64. Oktobarskog salona u Šapcu.  

-Stvarnost koju umetnica opservira i unutar koje deluje, tek u sećanju postaje vanvremenska i otporna na sve mene protoka vremena- primećuje Neda Radoičić, istoričarka umetnosti u predgovoru kataloga. - Bez obzira da li se dela izvedena u tehnici akrilika na platnu posmatraju na zidovima ili na podu galerije, u nizu ili pojedinačno, to su zapravo materijalizovana sećanja impregnirana senzibilnošću. Štaviše, treba imati u vidu da je autorka tako osmislila postavku da se slike mogu posmatrati i rotirati sa svih strana. Shodno tome, i sama postavka produbljuje imerzivne potencijale, s obzirom da neminovno postaje deo realizacije rada u prostoru galerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!