JUBILARNI "IVANOV": Pedseto izvođenje predstave u režiji Tanje Mandić Rigonat u Narodnom pozorištu

V.V.S.

29. 04. 2024. u 14:45

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u utorak 30.aprila, drama Antona Pavloviča Čehova "Ivanov" (u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat), sa Nikolom Ristanovskim u naslovnoj ulozi - biće izvedena jubilarni, pedeseti put.

ЈУБИЛАРНИ ИВАНОВ: Педсето извођење представе у режији Тање Мандић Ригонат у Народном позоришту

foto Narodno pozorište u Beogradu

U ovoj postavci komad predstavlja svojevrsni muzej duše i čovečnosti koji je nastao u umetničkoj laboratoriji na temu egzistencijalnog beznađa. Publika sedi u gledalištu na sceni sa 211 mesta, smeštenom na tri strane pozornice, a glumci su u centru i krupnom planu. Prostor na sceni, prema ideji scenografa Branka Hojnika, zamišljen je upravo kao pomenuti muzej, u kome su gledaoci pozvani da budu učesnici u "rastvaranju" problema i pitanja koja predstava pokreće.

Kompleksne Čehovljeve junake tumače i Nada Šargin, Hana Selimović, Vladan Gajović, Branko Vidaković, Dragana Varagić, Nenad Stojmenović, Nikola Vujović, Branka Petrić, Vanja Milačić i Bojan Krivokapić. Uloge Predraga Ejdusa i Danijele Ugrenović (koji su u međuvremenu preminuli) preuzeli su Vladan Gajović i Dragana Varagić. 

Dramaturg je bio Slavko Milanović, kostimograf Bojana Nikitović, kompozitor Irena Popović, dok se scenskim pokretom bavila Anđelija Todorović. Predstava je premijerno izvedena 12. oktobra 2016. godine, a na festivalima i van njih osvojila je ukupno petnaest nagrada, od kojih su četiri za predstavu u celini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost