NA SCENI I FILMOVI: Novitet na predstojećem Sterijinom pozorju

J. S.

25. 04. 2024. u 19:47

NA 69. Sterijinom pozorju koje će trajati od 26.maja do 3.juna u Novom Sadu, publika će moći po prvi put da gleda i dokumentarne filmove.

НА СЦЕНИ И ФИЛМОВИ: Новитет на предстојећем Стеријином позорју

Foto: Sterijino pozorje

U to ime direktori Pozorja i Preduzeća za filmsku, TV i video distribuciju „Art Vista“ doo Beograd u čijem sastavu je bioskop „Arena sinepleks“ – Miroslav Radonjić i Nebojša Ćetković - potpisali su danas protokol o saradnji koji će omogućiti realizaciju programa "Filmski krugovi" (selekcija dokumentarnih filmova sa prostora bivše Jugoslavije).

Program „Filmski krugovi“ će trajati od 27. maja do 2. juna u ovom bioskopu, a selekciju filmova za ovaj program sačinio je Aleksandar Reljić, autor više dokumentarnih filmova. Ulaznice će biti u prodaji na blagajnama ovog bioskopa, od 10. maja.

Biće prikazani filmovi „Jedna žena, jedan vek“ (Želimir Žilnik), “Dosije: Labudović – Nesvrstani” (Mila Turajlić), “Tvornice radnicima” (Srđan Kovačević),“Pomračenje” (Nataša Urban) “Koreni” (Tea Kovač) i „El Shatt – vreme za utopiju“ (Ivan Ramljak).

Povod za ovaj iskorak Pozorja je činjenica da se dokumentarni film toliko razvio u poslednje dve decenije i osvojio svet na svim prestižnim svetskim festivalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona