SVETI SAVA NA VRHU SRPSKOG KULTURNOG OBRASCA: Milo Lompar na 58. Borinoj nedelji

Дејан Ристић
Dejan Ristić

13. 04. 2024. u 21:35

U okviru ovogodišnje, 58. po redu Borine nedelje, prof. dr Milo Lompar je u dvorištu Muzej-kuće Bore Stankovića održao predavanje na temu "Srpski kulturni obrazac".

СВЕТИ САВА НА ВРХУ СРПСКОГ КУЛТУРНОГ ОБРАСЦА: Мило Ломпар на 58. Бориној недељи

Dejan Ristić

On je izrazio veliko zadovoljstvo što je ponovo u Vranju na, kako je rekao, ovom "festivalu duha" i pozdravio prisutne, uz izraze divljenja liku i delu Borisava Stankovića.

Srpski kulturni obrazac, čiji je značajan deo i delo Bore Stankovića, neraskidivo je vezan za srpski kulturni i nacionalni identitet, istakao je Lompar. Srpski kulturni obrazac prolazi kroz razna vremena, ali u vek sa istim uticajima, među kojima se izdvaja i na početku stoji Sveti Sava, ukazao je prof. dr Milo Lompar.

Sutra uveče, u istom prostoru, na samom kraju ovogodišnje Borine nedelje, biće održano veče dobitnika nagrade "Borisav Stanković", Emira Kusturice. Njemu je ovo prestižno priznanje pripalo, kako je saopštio žiri, za celokupan književni rad. Pored Kusturice, govoriće i prof. dr Milo Lompar, inače, pored prof. dr Slađane Jaćimović, Aleksandra Lakovića, član žirija za dodelu nagrade "Borisav Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)