DANI GRČKOG JEZIKA: Trodnevni program posvećen helenističkoj kulturi

V.V.S.

07. 02. 2024. u 13:25

KATEDRA za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine organizuje tri prigodne manifestacije kojima će se obeležiti 9.februar, Međunarodni dan grčkog jezika.

ДАНИ ГРЧКОГ ЈЕЗИКА: Тродневни програм посвећен хеленистичкој култури

foto promo

Dan ranije, profesori Stavrula Mavrogeni, Jorgos Ksidopulos i Kostas Kanakis održaće tri predavanja (na grčkom jeziku), na Filološkom fakultetu. Profesori predaju na Univerzitetu Makedonija u Solunu, na Univerzitetu u Patri i na Egejskom univerzitetu.

U petak, 9. februara, studenti neohelenistike izvešće predstavu "Lisistrata" (na grčkom jeziku, sa titlovima na srpskom), u Teatru "Vuk". Predstava je rađena po ideji dr Nikosa Matjudakisa (stranog lektora) i dr Vojkana Stojičića (upravnika Katedre za neohelenske studije).

Poslednjeg dana, 10. februara, u Sali heroja Filološkog fakulteta biće priređen koncert na kome će nastupiti tri gostujuća hora, dva iz Srbije i jedan iz Grčke. Nastupaju hor Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva "Irida", hor Helenske fondacije za kulturu u Beogradu "Helenofonija" i ženski vokalni ansambl "Cantus arte" iz Soluna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)