ČUDESNA MOĆ ZAČINA: Postavka u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu

M.A.K.

13. 12. 2023. u 18:12

KOMPLEKSNA postavka, na kojoj će biti predstavljeno 39 začinskih biljaka, njihovo biološko poreklo, kao i istorijat začina, njihov uticaj na velika geografska otkrića, političke i ekonomske uspone i padove, biće otvorena u petak 15. decembra u 14 časova, u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu (Mali Kalemegdan br. 5).

ЧУДЕСНА МОЋ ЗАЧИНА: Поставка у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану

Foto promo

Na otvaranju izložbe "Biljka kao začin. U carstvu boja, mirisa i ukusa", uz autora dr Uroša Buzurovića, govoriće profesor dr Snežana Pajović, direktor Instituta za nuklearne nauke "Vinča", predsednica Upravnog odbora Prirodnjačkog muzeja, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja.

Publika će imati priliku da sazna više o mitovima, predanjima i verovanjima vezanim za začine, ali i o njihovoj ključnoj ulozi u gastronomiji. Dizajn postavke koja ima naročitu mirišljavu i taktilnu dimenziju, a omogućava posetiocu da oseti aromu i strukturu začinskih biljaka, kako onih egzotičnih, tako i onih koje rastu na tlu naše zemlje, potpisuju Anja Marčetić i Biljana Sovilj. Izložbu, koja će biti otvorena do juna, prati reprezentativni katalog koji autorski potpisuju dr Uroš Buzurović i dr Aleksandra Maran Stevanović, kao i niz različitih programa namenjenih svim uzrastima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)