IT TEHNOLOGIJE I “ VIZANTIJSKO PLAVO “: U Novom Sadu veče posvećeno Miloradu Paviću

J. S.

30. 11. 2023. u 15:36

MOGU li film i IT tehnologije da sačuvaju od zaborava književne velikane?

ИТ ТЕХНОЛОГИЈЕ И “ ВИЗАНТИЈСКО ПЛАВО “: У Новом Саду вече посвећено Милораду Павићу

Dunavska sonata

Na ovo pitanje nastojaće  da odgovore učesnici večerašnjeg  Okruglog stola (18.00)  posvećenog piscu Miloradu Paviću na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu). Biće to ujedno i svojevrstan omaž Paviću ,velikom pisci i  profesoru srpske književnosti na novosadskom Filozofskom fakuletetu od 1974. do 1990. godine kao i dekanu te visokoškolske ustanove  od 1977. do 1979.godine.

Na okruglom stolu govoriće producent ovog filma Dejan Vražalić vlasnik produkcije VANS zaslužne i za filmove Profesionalac i Lavirnit, glumica Katarina Žutić kao i profesori književnosti Vladimir Gvozden i Slobodan Vladušić. Moderator razgovora biće publicista Milorad Bojović.

Publika će film „Vizantijsko plavo,“snimljen 1993.godine u kojem glavne uloge tumače Lazar Ristovski i Katarina Žutić pogledati od 19 sati u bioskopskim uslovima kao i originalne muzičke spotove za muziku iz filma koju je komponovao Radomir Mihailović Točak.

Organizor programa je UG “Dunavska sonata” u saradnji sa Filozofskim fakultetom a pod pokroviteljstvom Uprave za kulturu grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)