VEĆ VIŠE OD 120.000 POSETILACA: Muzej Jugoslavije oborio sopstveni rekor u godini obnove zgrade "25. maja"

M.A.K.

29. 11. 2023. u 22:44

REKORDNU posetu, koja je pre epidemije korone bila 120.000 posetilaca, Muzej Jugoslavije je već sada, krajem novembra, pevazišao, iako je ove godine, zbog obnove, bio zatvoren jedan od izložbenih prostora, zgrada Muzeja "25.maj".

ВЕЋ ВИШЕ ОД 120.000 ПОСЕТИЛАЦА: Музеј Југославије оборио сопствени рекор у години обнове зграде 25. маја

Foto promo

Ovaj podatak otkrila je juče Neda Knežević, direktorka MJ, najavljujući da će povodom Dana muzeja, od 29. novembra, do 3. decembra, za posetioce ulaz biti besplatan.

U programu proslave, na sam Dan muzeja, 1. decembra u 18 časova, u zgradi Muzeja 25. maj, biće izveden multimedijalni projekat "San o Jugoslaviji" Darka Bajića, pre kog će biti uručene zahvalnice saradnicima i darodavcima muzeja. Sledeć dana, na istom mestu, takođe u 18, biće otvorena izložba "Ježeva kućica - Izmišljanje boljeg sveta", čije su autorke kustoskinje Mirjana Slavković i Sara Sopić. U osmišljavanju i realizaciji izložbe inspirisane čuvenom poemom, životom Branka Ćopića, detinjstvom, traganjem za identitetom, učestvovali su i likovni umetnik Siniša Ilić, Ana Dimitrijević i Aleksandar Popović iz umetničkog kolektiva "Karkatag", dizajner zvuka Bojan Palikuća, grafička dizajnerka Jana Vuković, koordinator projekta Dušan Jevtić i arhitekta Zorica Vesić.

Poslednjeg dana, 3. decembra, u porstoru Starog muzeju biće tradicionalno održan porodični dan, sa temom "Put oko sveta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!