NORD FESTIVAL POČINJE PROMOCIJOM FOSEOVE "SEPTOLOGIJE": Gosti švedski pisac Patrik Lundenberg i danski Morten Pape

V.C.S.

17. 11. 2023. u 16:07

DRUGI Nord festival u Beogradu održaće se od 22. do 24. novembra u Narodnoj biblioteci Srbije i Krokodilovom centru u organizaciji Trećeg Trga i Srebrnog drveta, sa početkom u 19 časova. Ovogodišnji gosti festivala biće švedski pisac Patrik Lundberg i danski autor Morten Pape.

НОРД ФЕСТИВАЛ ПОЧИЊЕ ПРОМОЦИЈОМ ФОСЕОВЕ СЕПТОЛОГИЈЕ: Гости шведски писац Патрик Лунденберг и дански Мортен Папе

V.C.S.

Prvo veče Nord festivala, koje će se održati 22. novembra u Narodnoj biblioteci, u 19 časova, otvoriće ambasadorka Norveške Kristin Melsom. Veče će biti posvećeno ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade norveškom autoru Junu Foseu, a biće predstavljeno njegovo remek-delo Septologija. U razgovoru će učestovati prevodilac Radoš Kosović, Zorana Karapandžin i Dejan Matić.

Treći trg i Srebrno drvo

Švedski pisac Patrik Lundberg će narednog dana, 23. novembra, od 19 sati, u Krokodilovom centru, imati promociju svog romana "Put leptira". Program će otvoriti švedska ambasadorka Annika Ben David, a sa autorom će razgovarati prevoditeljke Svetlana Tot i Marija Rakić i Dejan Matić.

Poslednje večeri ovogodišnjeg Nord festivala, 24. novembra, u 19 sati, u Narodnoj biblioteci Srbije, gostovaće danski pisac Morten Pape, koji će predstaviti svoj roman "Božji miljenici". Učesnici razgovora biće Katarina Pantović, Ksenija Janjić i Dejan Matić.

Festival su pomogli Creative Europe kroz projekat Readers Exchange, NORLA, Swedish Art Council i Danish Art Foundation, a partneri festivala su Narodna biblioteka Srbije i Krokodil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo