EDUKACIJA O MUZIČKOJ KULTURNOJ BAŠTINI: „Zvuci sveta“ od ponedeljka u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 11. 2023. u 09:00

IZLOŽBA, radionice i koncert u okviru projekta „Zvuci sveta“ udruženja "Nasleđe" iz Despotovca od ponedeljka stižu u Paraćin, nakon što su svoju edukativnu misiju realizovali u susednoj Ćupriji.

ЕДУКАЦИЈА О МУЗИЧКОЈ КУЛТУРНОЈ БАШТИНИ: „Звуци света“ од понедељка у Параћину (ФОТО)

foto: Fejsbuk/KC Paraćin

Ovaj projekat je stvoren u cilju edukacije opšte populacije, a naročito dece i mladih, o nesvakidašnjim instrumentima i muzici sveta, kroz  izložbe, predavanja i performanse.

U pitanju je specifičan koncept gde se zainteresovani, najpre, kroz izložbu, upoznaju sa  instrumentima neobičnim za naše podneblje, saznaju kako se oni koriste, uz mogućnost da probaju da sviraju na njima. Na kraju se održava koncert „Zvuci sveta“, gde će publika moći da čuje kako ti isti istrumenti u rukama profesionalaca i zvuče.

foto: Fejsbuk/KC Paraćin

Nesvakidašnji instrumenti za nas

Izložba sa radionicama biće održana u ponedeljak, 13. novembra od 12 sati u paraćinskom Kulturnom centru, dok je istoimeni koncert zakazan za četvrtak, 16. novembar u 18 sati i publika će sigurno uživati, poručuju organizatori.

Ovaj projekat upoznavanja sa svetskom muzičkom kulturnom baštinom kroz lično iskustvo realizuje Udruženje građana „Nasleđe“ u saradnji sa Kulturnim centrom Paraćin, a sufinansira ga Ministarstvo kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)