GOSTI SA KIPRA I IZ PORTUGALIJE: Počinje 3. Festival literature evropskog Mediterana

Novosti online

20. 10. 2023. u 14:12

TOKOM ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga biće održan 3. Festival literature evropskog Mediterana, u organizaciji izdavačkih kuća Treći trg i Srebrno drvo. Gosti Festivala i i Sajma su portugalski pisac Frederiko Pedrejra, kiparska književnica Konstantija Sotiriju i češka Pavla Horakova.

ГОСТИ СА КИПРА И ИЗ ПОРТУГАЛИЈЕ: Почиње 3. Фестивал литературе европског Медитерана

Treći trg i Srebrno drvo

Pedrejra je gost prve večeri Festivala, koja će se održati 25. oktobra, u 19 sati, u KC Grad. On je dobitnik Nagrade EU za književnost, a govoriće o svom romanu "Košmarna sećanja jednog mesečara" u prevodu Jovana Tatića. U razgovoru će učestvovati Uroš Kotlajić, Emilija Žikić i Dejan Matić, a prisutnima će se obratiti i predstavnik portugalske ambasade.

Treći trg i Srebrno drvo

Frederiko Pedejra


Kiparska autorka Konstantija Sotiriju predstaviće se narednog dana, takođe u 19 sati, u KC Gradu, romanom "Aiše ide na odmor", u izdanju Trećeg Trga i Srebrnog drveta. Učesnici razgovora biće Vojislava Crnjanski, Antonina Kostić i Dejan Matić, a posetiocima će se obratiti predstavnik kiparske ambasade.
Gosti Sajma imaće priliku da ponovo čuju Pedrejru i Konstantiju Sotiriju na samom 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, u četvrtak 26. oktobra, u 12 časova.

Treći trg i Srebrno drvo

Pavla Horakova


Češka spisateljica Pavla Horakova imaće promociju svog romana "Teorija čudaštva", u prevodu Tihane Hamović, 27. oktobra, u KC Grad, u 19 sati, kao i u subotu, 28. oktobra, u 13 časova, na Beogradskom sajmu knjiga. Nakon obraćanja češkog ambasadora, razgovor će voditi Katarina Pantović i Dejan Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao