OSUDA I ODBRANA UMETNOSTI NA SCENI TEATRA: Mladi pozorišni eksperti

M. N. M.

06. 06. 2023. u 17:15

IZVEDBENO predavanje Mladih pozorišnih eksperata naslovljeno "U našoj pećini", biće održano u nedelju, 11. juna od 20.30 na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

ОСУДА И ОДБРАНА УМЕТНОСТИ НА СЦЕНИ ТЕАТРА: Млади позоришни експерти

promo

Izvedbeno predavanje u potpunosti je kreirano od strane polaznika programa "Mladi pozorišni eksperti" (uzrasta od 13 do 25 godina) koji se već četiri godine odvija u Narodnom pozorištu, a koji kreira i vodi umetnički kolektiv "Tri groša" iz Beograda.

Nastalo je tokom edukativnih i kreativnih radionica u kojima, pod mentorskim vođstvom stručnjaka iz oblasti umetnosti i humanistike, mladi polaznici preispituju savremene fenomene kulture, umetnosti i obrazovanja sa ciljem da razviju modele kritičkog mišljenja i potencijale za kreativna rešenja društvenih situacija. 

Kao početni istraživački materijal, mladi koriste tekstove Platona, Aristotela, Brehta i Stanislavskog. Izbor tekstova je napravljen prema sučeljavanju dva stanovišta vezana za pozorišnu umetnosti, ali i istoriju umetnosti uopšte, a to su stanovišta osude i odbrane umetnosti. Učesnici su Aleksandra Bondžulić,Lena Veljanovski, Iskra Dilkić, Dušan Đorđević, Vladica Kljajić, Milica Krnjaja, Una Krstović, Milica Lalić, Milica Milenković, Nataša Mojašević, Galina Nestorov, Marta Pavlović, Milena Radović, Kosta Radosavljević, Anja Raškov, Maša Cvrkotić, Teodora Čubrilo, a mentorke programa - Ana Pinter i Ana Konstantinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!