GRUPNA, SRPSKO HOLANDSKA IZLOŽBA U GALERIJI "DOTS": Ogledi o prirodnom naspram veštačkog

M.A.K.

22. 05. 2023. u 16:45

DELA umetnica i umetnika iz Srbije i Holandije okupljenih oko ideja o prostorima u kojima se preklapaju sadašnjost i budućnost, prirodnost i artificijelnost, sećanje i realnost, biće predstavljena na izložbi "Afternature -iščekivanje promene", u beogradskoj galeriji "Dots", na Donjem Dorćolu (Bulevar vojvode Bojovića 4), od 25. maja do 24. juna.

ГРУПНА, СРПСКО ХОЛАНДСКА ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ ДОТС: Огледи о природном наспрам вештачког

Foto promo

Izložba obuhvata radove Roba Bouvmana, Slavice Dragosavac, Stevana Kojića, Nataše Kokić, Hejsa van Lita i Inge Shautsen. Reč je, kako ističe u katalogu istoričarka umetnosti Dea Cvetković, o raznolikim ogledima o prirodnom naspram veštačkog, o onome što se može nazvati ljudskim i onome što se može nazvati digitalnim:

- Kako savremena umetnost jeste prostor u kom iz te iste savremenosti različito mislimo, izložba "afternature" može da posluži i kao štivo koje nam nesebično nudi bezbroj čitanja. Tačnije, izloženi radovi pružaju mogućnost za različite interpretacije i različita razumevanja koja dolaze iz vlastitih istorija, uverenja ili osećanja, iz ličnog odnosa prema sadašnjosti i budućnosti, prema prirodnom i prema veštačkom. 
Kustoskinje postavke su Mirjana Dušić i Ljuba Jovićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)