„MUZEJI ZA 10“ U PARAĆINU: Predavanja, izložbe i radionice u Zavičajnom muzeju

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 05. 2023. u 10:13

U OKVIRU nacionalne manifestacije „Muzeji za 10“ koja će trajati od 15. do 19. maja, paraćinski Zavičajni muzej čitave naredne sedmice organizuje raznovrstan program za posetioce svih uzrastnih kategorija.

„МУЗЕЈИ ЗА 10“ У ПАРАЋИНУ: Предавања, изложбе и радионице у Завичајном музеју

Foto: Z. Rašić

Kako je najavio direktor ove ustanove Branislav Stojanović, program počinje sutra uveče, od 19 sati, predavanjem arheologa Aleksandra Bandovića „U ratu ne miruju muze – arheologija u Drugom svetskom ratu“.

Naredno predavanje sa nazivom „Srbi, pravi i jedini“ istoričar dr Predrag Marković održaće već u utorak u istom terminu, dok je za sredu zakazana tribina „Šok koridor – cenzurisani šok“ koju će voditi Nenad Bekvalac i Aleksandar Radovojević.

Najobimniji sadržaj planiran je u subotu, 20. maja, kada će biti obeležena „Noć muzeja“, a pored otvaranja izložbe Gradskog muzeja Bečej od 18 sati, posetioci će moći da pogledaju još tri atraktivne izložbe, dok će najmlađa publika moći da učestvuje u radionicama specijalno za njih upriličenim.

Subotnji program će početi od 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)