ITALIJOM IZVAN URBANIH PUTEVA: Promocija knjige Dominika Fernandeza u Beogradu

D.B.M.

24. 04. 2023. u 16:42

ŠTA ako se najlepše italijanske slike i skulpture ne nalaze u čuvenim muzejima, palatama i crkvama, već su izvan utabanih staza, rasute po zabačenim selima, izgnane u nepoznata ili retko posećivana mesta?

ИТАЛИЈОМ ИЗВАН УРБАНИХ ПУТЕВА: Промоција књиге Доминика Фернандеза у Београду

Foto: Free Images Pixabay


Ta remek-dela o čijem se postojanju malo zna sakrivena su i u zabačenim seocima, ali i na neobičnim mestima - u banci, privatnoj kapeli, nepristupačnom klaustru, sakristiji - u velikim gradovima poput Napulja, Rima, Firence, Bolonje ili Venecije. U potragu za tim blagom Dominik Fernandez krenuo je  sa juga Italije i peo se ka severu.
U knjizi "Italijom izvan urbanih puteva" pisao je o nepoznatom mozaiku, ruševinama tonare, zagonetnom stihu, najlepšoj slici u Rimu, prozirnosti mermera i tajni kapele Svetog Luke.  Promocija ove Fernandezove knjige održaće se sutra, u utorak 25. aprila, u "Glasnikovom" klubu-knjižari. Na predstavljanju knjige govoriće Bojan Savić Ostojić, prevodilac, Miroljub Miki Stojanović, književni i filmski kritičar i Petar V. Arbutina, izvršni direktor Sektora za izdavanje knjiga "Službenog glasnika".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)