PREMIJERNA "ATMOSFERA": Pozorišta iz tri zemlje u Vršcu izvode predstavu

V.V.S.

08. 02. 2023. u 19:39

U VRŠAČKOM Narodnom pozorištu "Sterija" u petak, 10. februara, biće izvedena trojezična predstava pod nazivom "Atmosfera", kao završnica višemesečnog procesa koji je u vidu radionice "Banat u Evropi" pokrenulo Nacionalno pozorište iz Temišvara u okviru projekta "Temišvar- evropska prestonica kulture".

ПРЕМИЈЕРНА АТМОСФЕРА: Позоришта из три земље  у Вршцу изводе представу

foto:Promo

U radionici su učestvovali mladi dramaturzi iz Srbije, Mađarske i Rumunije - Nikola Stanišić (Srbija), Andreja Ursua (Rumunija) i Ana Varšanji (Mađarska). Iz srpskog teatra su i glumice Monika Boldovina Bugle i Tamara Tamči Toskić koje su, takođe, imale priliku da budu deo multikulturalnog procesa.

Prva "Atmosfera" viđena je krajem prošle godine na sceni Narodnog pozorišta "Mihaj Eminesku" u Temišvaru,a nesvakidašnji proces koji je ujedinio stvaraoce iz tri evropske zemlje, vodio je rumunski reditelj Gavril Pinte.

Pozorište "Sterija" novom predstavom obeležava i 78. godina postojanja, ali će ove godine proslava biti iz dva dela: prvi je na sam dan osnivanja kuće, a drugi početkom marta - kada se očekuje premijera Molijerovog "Don Žuana". u režiji gosta iz Makedonije Andreja Cvetanovskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!