SLIKE „LEPE, ŠARENE“: Izložba novosadskog umetnika Vladislava Šešlije u Američkom kutku

S.B.

07. 02. 2023. u 16:39

IZLOŽBA slika „Lepe, šarene“, novosadskog umetnika Vladislava Šešlije, inače upravnika Poklon zbirke Rajka Mamuzića, biće otvorena u petak 10. februara u 19 časova u Američkom kutku (Kej žrtava racije 2b).

СЛИКЕ „ЛЕПЕ, ШАРЕНЕ“: Изложба новосадског уметника Владислава Шешлије у Америчком кутку

S.B.

Reč je o 30 radova, ulja i akrila na platnu, nastalih u ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi, od kojih je i slika nastala kroz zajednički rad sa unukom.

- Izložba je proistekla iz potrebe da se posle duže vremena samostalnim izlaganjem predstavim sa željom da moje slike stvaraju utisak kao da su se same naslikale- kaže Šešlija.

Rođen je u Zrenjaninu, 1965. godine, diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1994. godine. Samostalno je izlagao 27 puta u Srbiji, i više od 100 puta kolektivno u bivšoj Jugoslaviji, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Rusiji i Velikoj Britaniji. Član je SULUV-a, Likovnog kruga Petrovaradinske tvrđave i grupe „7 patuljaka“.

Učestvovao je u radu mnogobrojnih likovnih kolonija a njegove slike se nalaze u privatnim kolekcijama u Francuskoj, SAD, Kanadi, Španiji, Švedskoj, Italiji, Danskoj, Engleskoj, Belgiji, Grčkoj, Rusiji i bivšoj Jugoslaviji a kao predstavnik Novog Sada izgalao je na grupnim izložbama u Noriču, Moskvi, Budimpešti, Trstu i Budvi. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Izložbu u Američkom kutku zainteresovani će moći da pogledaju svakog radnog dana, od 10 do 20 časova a biće otvorena do 24. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024