O NAJGOROJ PEVAČICI NA SVETU: U NP "Sterija" premijerno izvođenje predstave o slavnoj Florens Foster DŽenkins

V.V.S.

02. 02. 2023. u 14:39

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija" u Vršcu, u nedelju (5.februara) premijera je Profesionalne scene na rumunskom jeziku u ovom teatru: predstavom "Slavna" ( u režiji i adaptaciji Stefana Sablića) vršačko pozorište otvara novu kalendarsku godinu, a publika će imati priliku da vidi čuvenu komediju savremenog britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera "Slavna Florens".

О НАЈГОРОЈ ПЕВАЧИЦИ НА СВЕТУ: У НП Стерија премијерно извођење представе о славној Флоренс Фостер Џенкинс

foto:promo

Reč je o istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koju će u postavci reditelja Stefana Sablića tumačiti vršačka glumica Monika Boldovina Bugle. U predstavi "Slavna" igraju i Darie Doklean, Otilia Peskariu, Korina Troća i Tamara Tamči Toskić.

Slavna Florens, poznata i kao najgora pevačica na svetu, četrdesetih godina u Njujorku bila je omiljena muzička atrakcija. Paradoksalno, ona se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac - nastupom u Karnegi holu. Publika je bila oduševljena njenim "fantastičnim glasovnim mogućnostima" koje je na svakom izvođenju pratila burnim salvama smeha, koje je ova "diva" tumačila isključivo kao "profesionalnu ljubomoru". Za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više, a njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili su toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

- Biću zadovoljan ako smo na neki način uspeli da osvetlimo tu ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila, tu čarobnu reč mito koja otvara sva vrata. Hteli smo da napravimo komediju sa puno smeha u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda - ističe reditelj Stefan Sablić..

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu nagradu "Lorens Olivije" kao najbolja nova komedija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori