CRTEŽI NATAŠE JANKOVIĆ U BLOK GALERIJI: Umetnost pobeđuje zlo i smrt

M.A.K.

24. 01. 2023. u 17:40

U BLOK galeriji (Jurija Gagarina 221), na Novom Beogradu, u petak, 27.januara, u 19 časova, biće otvorena izložba crteža Nataše Janković.

ЦРТЕЖИ НАТАШЕ ЈАНКОВИЋ У БЛОК ГАЛЕРИЈИ: Уметност побеђује зло и смрт

Foto promo

Ova slikarka, rođena u Beogradu 1992.godine, završila je osnovne i master studije na FLU, u klasi Radomira Kneževića.

- U Natašinoj umetnosti se može pronaći analogija sa pričom "Aska i vuk", gde se mlada ovčica Aska koja na strmim livadama voli da igra balet susreće sa iskusnom vukom u potrazi za plenom- piše u predgovoru kataloga Branka Milutinović. -  Natašin likovni jezik pun nepredvidljivosti, spontanosti i ritma, prožet osećanjem ekspresije i nepoznatih situacija je različit od televizijskog medija i kompjuterske virtuelne realnosti zasnovanih  na  hijerahizovanim principima repeticije obrazaca i stereotipa. Baš kao i u priči Ive Andrića, istinska umetnost kao oblik, produžetak  života pobeđuje zlo i smrt. Iskazivanjem individualnosti kroz svoje slikarstvo Nataša proizvodi forma-sadržaj odnose  kojima proziva inhibiranost i gde je sve moguće u slobodi izbora. Ona kao savremena umetnica tom "snolikom vremenu slike" iznova priziva  radost eksperimentisanja i nepatvoreneih doživljaja.
Izložba će biti otvorena do 8.februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BRUKA NA AUSTRALIJAN OPENU: Novinari terali Cicipasa da se odrekne reči da je Đoković najbolji svih vremena, ovako se sve završilo!