U KONKURENCIJI TRIDESET ROMANA: Objavljen širi izbor za nagradu "Beogradski pobednik"

V.V.S.

04. 01. 2023. u 17:13

ZA nagradu "Beogradski pobednik" nadmetaće se trideset romana koji su se našli u širem izboru za književnu nagradu - saopštila je Biblioteka grada Beograda.

У КОНКУРЕНЦИЈИ ТРИДЕСЕТ РОМАНА: Објављен шири избор за награду Београдски победник

Foto: Arhiva VN

Žiri (u sastavu Predrag Petrović, Vesna Trijić, Petar Pijanović, Slađana Ilić i Nataša Anđelković) uži izbor objaviće 9. januara.

Inače, U konkurenciji su Jovica Aćin i "Hodočašće u Sodomu", "The bodigard" Radivoja Bojičića, "Vlastelinstva" Bojana Vasića, Slavica Garonja i "Šapati male Vlaške", "Mrtvi na dodir" Ana Marije Grbić i "Jelen noći" Dragana Jovanovića Danilova.

Za nagradu se nadmeću i Ivana Dimić sa romanom "Iz mrtvog ugla", Saša Dimoski i "Između svetova", "Deca Nedođina" Miloša Ilića, "Zenonov put" Kornelija Kvasa, Vladimir Kecmanović sa "Kad đavoli polete", kao i Vladimir Konečni i "Žudeći za Oljom". U širem izboru su se našli Vladimir Kopicl i "Paklena putarina", Emir Kusturica i "Vidiš li da ne vidim", "Zemunska knjiga mrtvih" Predraga Markovića, "Muk" Gorana Milašinovića,Saša Mladenović sa "Kozjim ustankom" i Mirjana Novaković - "Mir i mir".

"Beogradskog pobednika" mogao bi da dobije i Dalibor Pejić i "Mesečari", Goran Petrović sa romanima "Papir sa vodenim znakom" i "Ikonostas sveg poznatog sveta", Đorđe Pisarev "Na mesečevom mostu", "Dečak sa Fanara" Saše Radojčića i "Leptirova odbrana" Miloja Radovića. Tu su i Sanja Savić Milosavljević sa romanom "Teferič na Slaviji", Siniša Soćanin i "Mapa oproštaja", Dejan Simonović ("Sotona u soliteru"), Miloš Tomaš i Annus Mirabilis, "Bergotova udovica" Bore Ćosića i "Rod oraha" Dragana Hamovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije