JUBILEJ UZ IZLOŽBU ANJE TONČIĆ: Petogodišnjica rada beogradske galerije "Iks vitamin"

M.A.K.

13. 12. 2022. u 20:46

PETI, jubilarni rođendan galerija "Iks vitamin" (Resavska 19)proslaviće otvaranjem izložbe "Eho Komora" Anje Tončić u četvrtak, 22. decembra, 20 časova.

ЈУБИЛЕЈ УЗ ИЗЛОЖБУ АЊЕ ТОНЧИЋ: Петогодишњица рада београдске галерије Икс витамин

Foto promo

Zastupajući umetnike mlađe i srednje generacije, u proteklih pet godina, "Iks vitamin" je zakoračio i na internacionalnu scenu, učešćem na pet sajmova umetnosti. Realizovano je i više od 40 izložbi u zemlji i inostranstvu.

Među "ekskluzivcima" ove galerije su Uroš Đurić, Mihael Milunović, Milorad Mića Stajčić, Marina Marković, Nikola Marković, Jelena Jelača, Anja Tončić, Maja Rakočević Cvijanov, Kristina Bajilo, Irena Kovač, Andrea Dramićanin, Tijana Radenković i Dragan Rajšić. 

Polazište za dela koja će predstaviti na izložbi, Anja Tončić je pronašla u okolnostima u kojima se zatekao ceo svet, prikazući iskušenja u kojem se nalazimo.

- Globalna kriza podstakla je rastući osećaj otuđenja. Kombinacijom naučnog i likovnog pristupa radu, Anja Tončić uspeva da konstruiše novi pogled na savremeno slikarstvo. Novom serijom radova istražuje forme, neizbežne i često zabrinjavajuće. Eho komora je virtuelni prostor unutar kog se sadržaj plasira na osnovu praćenja internet aktivnosti, tako da postoje različiti setovi informacija koje se plasiraju pojedincima na osnovu sadržaja koji konzumiraju- piše u najavi postavke umetnice, koja živi i radi u Beogradu i Beču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!