PREDSTAVLJANJE DELA "MUZIKA KAO SUDBINA": O knjizi Zore Bokšan Tanurdžić u RTS klubu

V.V.S.

13. 12. 2022. u 14:08

KNjIGA Zore Bokšan Tanurdžić "Muzika kao sudbina" biće predstavljena u četvrtak, 15. decembra, u RTS klubu.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ДЕЛА МУЗИКА КАО СУДБИНА: О књизи Зоре Бокшан Танурџић у РТС клубу

foto:promo

Zora Bokšan (92) je završila Pozorišnu akademiju u klasi čuvenog reditelja i profesora dr Huga Klajna, a u somborskom Narodnom pozorištu diplomirala sa najvišom ocenom i režijom pozorišne predstave "Kuća na uglu".

U lutkarskom pozorištu u Novom Sadu (kao reditelj i umetnički rukovodilac) postavila je na scenu više od dvadeset predstava. Režirala je i u drugim teatrima, a posebno su bile zapažene i pozitivno ocenjene predstave "Dnevnik Ane Frank", "Vuk Bubalo" i "Bastijen i Bastijena". Muzičko scenska igra sa lutkama "Srećko među bubama" proglašena je za najbolju predstavu u četrdeset godina postojanja Lutkarskog pozorišta u Novom Sadu.

U Domu pionira u Beogradu počela je kao spoljni saradnik, a zatim u stalnom radnom odnosu radila do penzije 1990. godine. U njemu je osnovala i rukovodila Centrom za dramski rad, kasnije Dečjim kulturnim centrom. Kao plod višegodišnjeg iskustva nastale su njene knjige "Od igre do pozornice", "Bajke za pozorišnu igru", "Put do plave zvezde" i "Male dramske bajke".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)