PUČINIJEV "TURANDOT" POSLE POLA VEKA: Operske premijere u Narodnom pozorištu i "Madlenijanumu"

V.V.S.

08. 12. 2022. u 18:22

POSLEDNjA opera slavnog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija, "Turandot", posle skoro pola veka od poslednje postavke, ponovo će se naći na repertoaru Velike scene Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere i teatra "Madlenianum" u režiji Marija Pavla del Monaka, a pod dirigentskom upravom Stefana Romanija i Đorđa Pavlovića.

ПУЧИНИЈЕВ ТУРАНДОТ ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА:  Оперске премијере у Народном позоришту и Мадленијануму

Mario Pavle del Monako foto: Miloš Lužanin

Predstava će imati dve ravnopravne premijere, a prva će biti u Narodnom pozorištu biće održana 23. decembra, dok je u "Madlenijanumu" nedelju dana kasnije, 30. decembra. "Turandot" je poslednja Pučinijeva opera koju, iscrpljen teškom bolešću i smrću 1924. nije završio, već je to dve godine kasnije uradio kompozitor Franko Alfano.

Scenografiju i kostime kreira Vilijam Orlandi, u autorskom timu su i Volfgang fon Zoubek (dizajner svetla), Miloš Kecman (koreograf).Nastupaju solisti, hor i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu.

Poslednju inscenaciju ove opere u Narodnom pozorištu u Beogradu uradio je Jovan Putnik: premijera je održana 17. oktobra 1975. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu