SVEČANO U VRANJU: Otvoren deseti "P(h)antom fest"

J. STOJKOVIĆ

08. 12. 2022. u 16:47

U POZORIŠTU ,,Bora Stanković” simbolično presecanjem nevidljive vrpce svečano je otvoren jubilarni, deseti po redu Međunarodni festival pantomime P(h)antom fest.

СВЕЧАНО У ВРАЊУ: Отворен десети П(х)антом фест

Foto: J.S.

Zorica Jović, zamenica gradonačelnika VraNja na otvaranju je naglasila da je Fantomfest postao tradicionalan i da ima izuzetan značaj za grad.

- Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih ima apsolutnu podršku grada, ne samo kroz sufinansiranje projekata već u svakom smislu. Deset godina je rada i postojanja ovog festivala na naše veliko zadovoljstvo i ovo je zaista značajan jubilej. Predstave koje su nastale u produkciji Fantomfesta ostvarile su značajne uspehe, ne samo u Srbiji, već i na svetskim festivalima. Koristim priliku da se posebno zahvalim profesionalnom pantomimičaru i glumcu iz Skoplja, Trajčetu Gjorgijevu koji je sve ovo vreme pružao maksimalnu podršku članovima Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih – rekla je Zorica Jović.

Foto: J.S.

Otvaranje festivala pantomime 

Na otvaranju je govorio direktor festivala Nebojša Novković, koji se zahvalio na podršci i istakao da je sa ovakvom koncepcijom ovaj festival jedinstven u svetu i da će se zbog toga nastojati da bude sve bolji. Od ove godine, a povodom značajnog jubileja, uvedena je nagrada- plaketa Zlatni Fantom koja je prve večeri festivala  dodeljena reditelju  Trajčetu Gjorgijevu

Nakon otvaranja odigrana je predstava „Tihi gambit“ u režiji Trajčeta Gjorgijeva, u kojoj su nastupili članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja. Sutra, u četvrtak, 8. decembra, Vranjancima će se predstaviti rumunski umetnik Paul Čimpojeru, predstavom „Homo Americanus“. Poslednjeg dana festivala, u petak, 9. decembra, biće izvedena predstava Damira Dantesa iz Švajcarske, pod nazivom ,,Muškarci su drugačiji, žene još više”. Organizator festivala je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, uz podršku Grada Vranja i Ministarstva kulture Republike Srbije. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli