SVEČANO U VRANJU: Otvoren deseti "P(h)antom fest"

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

08. 12. 2022. u 16:47

U POZORIŠTU ,,Bora Stanković” simbolično presecanjem nevidljive vrpce svečano je otvoren jubilarni, deseti po redu Međunarodni festival pantomime P(h)antom fest.

СВЕЧАНО У ВРАЊУ: Отворен десети П(х)антом фест

Foto: J.S.

Zorica Jović, zamenica gradonačelnika VraNja na otvaranju je naglasila da je Fantomfest postao tradicionalan i da ima izuzetan značaj za grad.

- Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih ima apsolutnu podršku grada, ne samo kroz sufinansiranje projekata već u svakom smislu. Deset godina je rada i postojanja ovog festivala na naše veliko zadovoljstvo i ovo je zaista značajan jubilej. Predstave koje su nastale u produkciji Fantomfesta ostvarile su značajne uspehe, ne samo u Srbiji, već i na svetskim festivalima. Koristim priliku da se posebno zahvalim profesionalnom pantomimičaru i glumcu iz Skoplja, Trajčetu Gjorgijevu koji je sve ovo vreme pružao maksimalnu podršku članovima Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih – rekla je Zorica Jović.

Foto: J.S.

Otvaranje festivala pantomime 

Na otvaranju je govorio direktor festivala Nebojša Novković, koji se zahvalio na podršci i istakao da je sa ovakvom koncepcijom ovaj festival jedinstven u svetu i da će se zbog toga nastojati da bude sve bolji. Od ove godine, a povodom značajnog jubileja, uvedena je nagrada- plaketa Zlatni Fantom koja je prve večeri festivala  dodeljena reditelju  Trajčetu Gjorgijevu

Nakon otvaranja odigrana je predstava „Tihi gambit“ u režiji Trajčeta Gjorgijeva, u kojoj su nastupili članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja. Sutra, u četvrtak, 8. decembra, Vranjancima će se predstaviti rumunski umetnik Paul Čimpojeru, predstavom „Homo Americanus“. Poslednjeg dana festivala, u petak, 9. decembra, biće izvedena predstava Damira Dantesa iz Švajcarske, pod nazivom ,,Muškarci su drugačiji, žene još više”. Organizator festivala je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, uz podršku Grada Vranja i Ministarstva kulture Republike Srbije. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024