REVIJA U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI: Dani slovenačkog filma

A.P.

05. 12. 2022. u 22:20

MANIFESTACIJA Dani slovenačkog filma održaće se 8. put od 6. do 11. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci i biće u znaku slovenačkog reditelja i snimatelja Karpa Aćimovića Godine, kome će prvog dana festivala (u 20.00) biti uručen "Zlatni pečat" Kinoteke za izuzetan doprinos kinematografiji.

РЕВИЈА У ЈУГОСЛОВЕНСКОЈ КИНОТЕЦИ:  Дани словеначког филма

Foto Darja Hlavka Godina

Publici će pre toga, od 18.00, biti prikazan njemu posvećen dokumentarac "Ram za nekoliko slika" (2005), u režiji Dragomira Zupanca i otvorena izložba fotografija. U sredu, 7. decembra, održava se okrugli sto slovenačkih i srpskih sineasta na kojem će biti predstavljena publikacija o opusu Karpa Godine. Na programu su i njegovi kratki filmovi, kao i dokumentarac "Karpopotnik" (2013), u režiji Matjaža Ivanišina.

Četiri naredna dana, od 08. do 11. decembra, rezervisana su za predstavljanje dostignuća savremene slovenačke kinematografije. Biće prikazano više od šesnaest ostvarenja različitih po vrsti, žanru i produkciji. Reviju otvara ovogodišnji pobednik Festivala slovenačkog filma "Orkestar", reditelja Matevža Luzara, a zatvara prošlogodišnja dobitnica "Vesne" za najbolji film, "Kučka, pogrdan izraz za žensko", rediteljke Tijane Zinajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere