PREDSTAVA "NA VUKOVOM TRAGU" GOSTUJE U FRANCUSKOJ: Novosadsko Pozorište mladih na međunarodnoj sceni

J. S.

11. 10. 2022. u 12:53

JEDNA od najboljih predstava nastalih pod krovom Pozorišta mladih u Novom Sadu „Na vukovom tragu” koju je, inspirisan „Zovom divljine” Džeka Londona, režirao Jakub Maksimov, gostovaće sutra, 12. oktobra, u Francuskoj.

ПРЕДСТАВА НА ВУКОВОМ ТРАГУ ГОСТУЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Новосадско Позориште младих на међународној сцени

Pozorište mladih

Biće to prvo gostovanje ovog teatra na francuskoj pozornici i to u godini kada proslavlja svoj 90. rođendan.

- Novosadski ansambl putuje u francuski Šalon na Festival evropskih pozorišta za mlade (od 10. do 15. oktobra), na kojem će, uz niz drugih programa, učestvovati tri pozorišne trupe sa jedinstvenim pristupom teatru za mlade. Uz Pozorište mladih predstaviće se trupa sa severa Francuske i jedna iz Tunisa. U prethodna dva izdanja ovog festivala gostovali su umetnici iz Grčke, Irske, Nemačke i Francuske - rečeno je "Novostima" u ovom novosadskom teatru.

U predstavi „Na vukovom tragu” igraju: Saša Latinović, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić i Dejan Šarković. Priča prati kućnog psa Baka koji biva ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom „Zlatne groznice” na Klondajku. Bakova avantura je puna nevolja i iznenađenja, izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha.

BONUS VIDEO: PONOVO ĆE IMATI BOŽANSTVENI ZVUK - Rekonstrukcija najvećih orgulja u Banatu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024