REŽIJOM "MEĐE" SLAVI JUBILEJ: Nenadove tri decenije na pozorišnim daskama

Дејан Ристић
Dejan Ristić

06. 10. 2022. u 10:16

Glumac Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju Nenad Nedeljković će 30 godina profesionalnog rada proslaviti režijom komada „Međa“ na lokalnom dijalektu.

РЕЖИЈОМ МЕЂЕ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ: Ненадове три деценије на позоришним даскама

Pozorište "Bora Stanković" Vranje

Iako zvanično proslavlja 30 godina profesionalnog rada, Nedeljković je prve korake u vranjskom teatru načinio još davne 1984. godine, kada ga je tadašnji upravnik pozorišta Radoslav Radivojević zapazio na školskom takmičenju recitatora i pozvao da dođe na probu komada „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića. Od tada se, kako kaže, zarazio glumom, što ga drži i dan danas.

Od tada, Nedeljković je odigrao osamdesetak uloga, a od priznanja za svoj glumački rad izdvaja nagradu na festivalu u Lebanu, kada je nagrađen za ulogu kelnera u predstavi „Radovan treći“ Dušana Kovačevića, ulogu koju je u Ateljeu 212 igrao čuveni Taško Načić.

Nenad Nedeljković uveliko priprema komad „Međa“ po tekstu Vranjanca Novice Disića, priču iz lokalnog miljea koja je trebalo da bude postavljena na scenu još pre nekoliko godina, ali su okolnosti odložile realizaciju. 

- To je jedna čista komedija intrige ili komedija situacije. Biće tu malo i mjuzikla, odnosno živog pevanja i nadam se da će se ljudima dopasti. Komad se radi na vranjskom dijalektu i probe su već odmakle - navodi Nedeljković.

Premijera je u najavljena za 17. oktobar, što će biti svojevrsna uvertira za 42. po redu „Borine pozorišne dane“ koji će biti održani od 21. do 28. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)