IZLOŽBA KATARINE BRET: Fotografije ženske figure u "Staroj kapetaniji" do 10. jula

V.V.S.

30. 06. 2022. u 16:12

U UMETNIČKOJ galeriji "Stara kapetanija" otvorena je do 10. jula izložba fotografija pod nazivom "Ogledalo" Katarine Bret.

ИЗЛОЖБА КАТАРИНЕ БРЕТ: Фотографије женске фигуре у Старој капетанији до 10. јула

foto:Katarina Bret

Kako se navodi, ova mlada i beskrajno kreativna fotografkinja iz Novog Sada je na svojoj prvoj samostalnoj izložbi prikazala publici seriju od dvadeset konceptualnih fotografija u kojima kao u ogledalu preispituje svoje strahove, strepnje i brige, ali i radi na njihovom suočavanju i prevazilaženju. Nadrealnim scenama i asocijativnim nazivima dela, Katarina publiku (a i sebe samu) poziva na preispitivanje i hrabrost - da budemo slobodni, da dišemo, idemo novim neutabanim stazama iako su one pune neizvesnosti, ali i uzbuđenja.

Osnovni motiv na fotografijama je ženska figura (najčešće umetnica sama) u neobičnom ambijentu nalik snu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu