NA AUKCIJI I "ŽENSKI AKT" PAJE JOVANOVIĆA: Prolećna izložba Arte galerije, pred publikom i Peđa Milosavljević i Dada Đurić

M.A.K.

08. 06. 2022. u 18:26

MEĐU tri kurioziteta svoje tradicionalne aukcijske izložbe u ARTE galeriji izdvajaju "Ženski akt sa ogledalom", Paje Jovanovića iz 1915, koji "otkriva vešt crtež, majstorki tretman boje i smernu moralizatorsku poruku".

НА АУКЦИЈИ И ЖЕНСКИ АКТ ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА: Пролећна изложба Арте галерије, пред публиком и Пеђа Милосављевић  и Дада Ђурић

Foto promo

Pred publikom, pre nego što otpočne nadmetanje kolekcionara, od 9. do 21. juna biće i "Dubrovnik" Peđe Milosavljevića i "Zaljubljeni đavo" Dada Đurića, jednog od u evropskim razmerama najpriznatijeg umetnika sa ovih prostora.

Ali na 16. aukcijskoj izložbi koju priređuje ova kuća naći će se i dela drugih uglednih jugoslovenskih i srpskih umetnika.Među njima su i onih koji su stvarali domaće kulurno nasleđe, poput Save Šumanovića, Milana Konjovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića, Vladimira Veličkovića, Dušana Otaševića... Postavka koju čini skoro dve stotine slika, skulptura i radova na papiru, obuhvatiće sva četiri beogradska prostora ARTE galerije, i moći će da se vidi na adresama - Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29, posetioci će moći da pogledaju koja čine pregled jugoslovenske i srpske umetnosti XX veka.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete izložbu, galerija ARTE omogućila je priliku da pogledate radove onlajn na portalu aukcije.arte.rs na kome se svi zainteresovani mogu registrovati. Učesnici onlajn aukcija moći će da sa bilo kog mesta, tokom 24 sata, iznose svoje pounde za delo koje žele. Licitiranje je moguće i telefonom, kao i ličnom prijavom u njihovim galerijama. Nadmetanje će trajati, od 18 do 20 časova, 21. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati