Gala koncert: PRAZNIK IGRE

M. N. M.

28. 04. 2022. u 17:30

POVODOM Svetskog dana igre, 29. aprila, Institut za umetničku igru izvešće baletski Gala koncert "Praznik igre", posvećen plesu, radosti stvaranja igre i svim ljubiteljima pokreta, a čije finale će biti obeleženo izvođenjem drugog čina "Labudovog jezera" na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, od 20 časova.

Гала концерт: ПРАЗНИК ИГРЕ

foto promo

Učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, Kompanija Balet mladih, a u ulozi Princa Zigfrida nastupiće premijerno Ahmed Yehia, prvak Opere i baleta u Kairu.

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta "Uspavana lepotica", u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu. Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta "Rajmonda", Španska igra iz baleta "Labudovo jezero", Pas de trois Odalisques iz baleta "Korsar".

U drugom delu koncerta će biti izveden drugi čin iz baleta "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog. Glavne uloge nosiće Nastasja Ivetić kao Odeta (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru), Ahmed Yehia kao princ Zigfrid, dok će ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta nositi Ognjen Vučinić (profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru).

Proslava Svetskog dana igre započela je u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu u utorak 26. aprila svečanim uručenjem Nagrade Terpsihora, prestižnog priznanja Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, Ani Ignjatović Zagorac - savremenoj igračici, članici Bitef dens kompanije i pedagoškinji savremene igre, i Specijalne pohvale Mioni Petrović, savremenoj igračici, performerki, koreografkinji takođe članici Bitef dens kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)