PRVI DOMAĆI IGRANI PROJEKAT O PANDEMIJI: Treća sezona popularne serije "Državni službenik", od 23. aprila, na Superstar TV

J. BANjANIN

23. 04. 2022. u 13:19

KADA je ceo svet stao i sve sem zdravlja i opstanka postalo nevažno, srpski tajni agenti, glavni junaci serije "Državni službenik", nisu se zaustavili. Borba za svaki dah, za svaki respirator, za svaki trenutak mira svih stanovnika naše zemlje - postala je njihova svakodnevica.

ПРВИ ДОМАЋИ ИГРАНИ ПРОЈЕКАТ О ПАНДЕМИЈИ: Трећа сезона популарне серије Државни службеник, од 23. априла, на Суперстар ТВ

Milan Marić / Foto IMDb

Treća sezona najpopularnije domaće kriminalističke serije vratiće nas u vreme zatvaranja zemlje, policijskih časova i tišine. Prvi domaći igrani projekat koji obrađuje priču o pandemiji pratićemo od 23. aprila, vikendom, u 21.00, na Superstar TV. Zaplet novih 12 epizoda potpisuju književnik Vladimir Kecmanović i dramaturg Staša Bajac. Nastavak "Državnog službenika", ponovo u režiji Miroslava Lekića i Ivana Živkovića, i produkciji "Telekoma Srbije" i "Filma danas", sniman je u Beogradu, ali i Istanbulu.

- Imali smo kasting u Istanbulu još u avgustu prošle godine. Da budem iskren, malo sam se plašio ekspresije koja postoji u ponekim turskim serijama, međutim glumci su sjajno shvatili šta treba da rade i bili su veoma spremni, kolegijalni i otvoreni. Bilo je desetak glumaca iz Turske, a nekoliko njih dolazilo je u Beograd zbog scena koje smo ovde snimali. Turski glumci igraju kombinovano na turskom i engleskom jeziku, ali bez problema smo to uradili - kaže za "TV novosti" reditelj Miroslav Lekić.

U gradu na Bosforu bio je i Igor Đorđević, koji se posle izvanredno odigrane uloge Hameda u prvoj sezoni, vraća i u treću.

Igor Đorđević / Foto I. Canić

- Bilo je nezaboravno. Nisam nikad pre toga bio u Istanbulu. I hajde što sam bio prvi put, nego što sam morao da vozim "rendž rover" kroz njihov sumanuti saobraćaj gde niko ne trubi nego svi voze na pet milimetara jedni od drugih. Bili smo tamo u decembru kada je bilo hladno. Rekli su da Istanbul nikad nije bio hladniji u proteklih deset godina nego što je bio tada, tako da smo se malo posmrzavali - seća se Đorđević i dodaje da se njegov lik, koji mu je veoma drag, dobro snašao u takvim okolnostima. - Tema treće sezone je korona i kako se država bori sa novonastalom situacijom, odnosno kako se snalaze službe koje ne znamo kako zapravo funkcionišu i koje su tajne. Oni se dovijaju na razne načine i likove kao što je moj Hamed, koji su na ivici zakona, mogu da upotrebe za neke svoje poslove. On je bio oportunista, što ga, naravno, dovodi u nevolje, ali Lazar na kraju nekako uspeva da to ispegla.

Glavni junak, Lazar Stanojević, kog tumači Milan Marić, gazi preko mrtvih da sačuva prvo svoju porodicu i ljude koje voli, ali i da ispuni svoj zadatak državnog službenika jer mu je služba svetinja. Isti je slučaj i sa njegovom suprugom Anom Stanojević, koju igra Vaja Dujović.

- Kao što smo već naučili kroz dve sezone, mnoge odluke ne donose pojedinci. Ono što je zanimljivo u stvaranju ove serije i likova jeste da je mnogo toga njima nametnuto. Ima mnogo ludih stvari koje smo već videli da likovi u seriji moraju da rade s obzirom na to gde su zaposleni. Ana sada ide u crvenu zonu, što mislim da nije ludost. Ona pokazuje koliko je zapravo hrabra i koliko je dobar radnik državne bezbednosti. Mislim da je to ključno za njen lik u ovoj sezoni - ističe za "TV novosti" Vaja Dujović i dodaje da je linija priče između Ane i Lazara važna i zanimljiva. - U njihovom odnosu biće uzbudljivo i biće preokreta koje publika, sigurna sam, ne očekuje posle druge sezone. Nešto stvarno neočekivano se dešava među njima i videćemo koliko spoljni svet utiče na taj odnos, ali ne smem više da otkrivam. Zanima me kako će publika da reguje.

Pored Milana i Vanje, uloge tumače i Nebojša Dugalić, Radovan Vujović, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Marko Baćović, Milena Radulović, Nina Nešković, Nenad Okanović, Petar Benčina, Nikola Pejaković, Ana Lečić, Anja Stanić Ilić, Anđelika Simić i drugi.

Radovan Vujović / Foto V. Danilov

Uz Lazara Stanojevića, u prvim redovima ponovo će biti agenti Ljuba Kolarić, kog igra Ljubomir Bulajić, i Krle Krstić, koju tumači Marta Bjelica.

- Svima nam je u tom periodu kad je korona počela bilo nametnuto šta treba da radimo. Sada malo otkrivamo šta se dešavalo negde iza kulisa i kako se zapravo dolazilo do nekih odluka u vezi sa određenim merama. Što se toga tiče, stuacija se sve više i više komplikuje u trećoj sezoni. Meni je najzanimljivije što se komplikuje i život moje junakinje. Sada imamo i melodramski zaplet, zaljubljivanje, i zato postaje dinamično i na privatnom planu. Videćemo kako emocije počinju da utiču na njene odluke i način funkcionisanja, što do sada nismo imali prilike da vidimo. Do sada je uvek bila u stanju velike samokontrole, a sada bogami ima i nekih drugih situacija, što je meni bilo veoma zabavno - otkriva Marta Bjelica za "TV novosti".

Reditelj Miroslav Lekić i Nebojša Dugalić / Foto V. Danilov

VELIKI USPEH U INOSTRANSTVU

SERIJA "Državni službenik" privukla je pažnju velikog broja gledalaca iz regiona, a ostvarila je i uspeh u inostranstvu. Publika širom sveta upoznaće misteriozne zaplete i uzbudljive prepreke sa kojima se glavni likovi susreću. Prava na emitovanje otkupile su svetske platforme "Dizni plus" iz Indije, "Globo plej" iz Brazila, "Somos nekst" i "Fliks Latino" za područje Sjedinjenih Američkih Država i Portorika, Pop TV, Brio kanal i Vojo iz Slovenije, kao i RTL i "Plej premijum" iz Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna