SRPSKI DŽEJMS BOND GLEDAĆE SE U SVETU: 3. sezona "Državnog službenika" predstavljena u "Kombank dvorani"

J. BANjANIN

15. 04. 2022. u 22:20

"DA mi je neko rekao da ćemo dočekati dan kada će srpski Džejms Bond biti gledan u Americi ili po belom svetu i da će biti prihvaćen, ne bih mu verovao" - rekao je Predrag Gaga Antonijević, producent i autor serije "Državni službenik" na predstavljanju treće sezone u "Kombank dvorani".

СРПСКИ ЏЕЈМС БОНД ГЛЕДАЋЕ СЕ У СВЕТУ: 3. сезона Државног службеника представљена у Комбанк дворани

Foto V. Danilov

Novih 12 epizoda, u produkciji "Telekoma Srbije" i "Filma danas", stižu 23. aprila na Superstar TV. Ova serija ostvarila je i impozantan uspeh u inostranstvu, a biće emitovana u Indiji, Brazilu, Portoriku, kao i u Sloveniji i Hrvatskoj.

- "Državni službenik" je jedna od prvih serija koje smo prodali u inostranstvu. Prvo je počela da se emituje u Brazilu, sad je sinhronizovana na španski jezik, kreće od Portorika i proširiće se u sve zemlje Južne Amerike, uključujući Severnu Ameriku, na španskom govornom području. U Indiji će, "Dizni plus", emitovati serije "Državni službenik" i "Dug moru". Svi predviđaju da će "Dizni plus" biti najveća platforma, jer u ponudi ima Dizni, Foks, Marvel, Ratove zvezda - otkrio je Vladimir Lučić, generalni direktor "Telekoma Srbije".

Milan Marić i Vladimir Lučić, Foto V. Danilov

Treća sezona bavi se počecima širenja virusa korona, a reditelj Miroslav Lekić je istakao da se tema korone sama nametnula i da je sa korediteljem Ivanom Živkovićem, ušao u neizvestan poduhvat snimanja, tokom pandemije.

- Ovo je sigurno najteži projekat koji sam ikada radio, jer nismo mogli ništa da planiramo. Umesto tri meseca, snimali smo šest, a dan pred početak snimanja glavni glumac nije uspeo da pobedi koronu, pa je dve nedelje bio u izolaciji. Otišli smo i do Istanbula usred korone i tamo prošli kroz istu vrstu pakla, da bismo uspeli da napravimo ovu seriju - rekao je Lekić.

U nastavku, glavni junak Lazar Stanojević, gazi preko mrtvih da sačuva porodicu i ljude koje voli, ali i da ispuni zadatak državnog službenika. Milan Marić je naglasio da je stvaranje "Državnog službenika", iz sezone u sezonu bilo uzbudljivo, zanimljivo i neizvesno.

- Od početka smo razmišljali da li želimo da napravimo Džejmsa Bonda ili čoveka čiji je posao opasan, ekstreman, rizičan i po život i po porodicu, a s druge strane da osvetlimo emotivnu stranu glavnog junaka. Hteli smo takvog da ga približimo publici i da objasnimo da se najveći lomovi u njemu dešavaju u spoju privatnog i poslovnog. Čini mi se da smo uspeli i vidim po društvenim mrežama da ljudi jedva čekaju da pogledaju treću sezonu - kaže Milan Marić.

Predrag Gaga Antonijević/Vaja Dujović, Foto V. Danilov

STRAH OD NEPOZNATOG NA EKRANU

VAJA Dujović kaže, za "Novosti", da njena junakinja Ana (Lazareva supruga), koja se prijavljuje da radi u crvenoj zoni, time pokazuje koliko je hrabra i koliko je dobar radnik državne bezbednosti:

- Bio je izazov da prenesemo na ekran strah od nepoznatog koji smo na početku osećali.

Vanredno stanje nas je vratilo u preispitivanja i prodrmalo neke sisteme vrednosti.

Izbacilo nas je iz brzog života, nateralo da se primirimo i vidimo šta je stvarno važno u životu. Tada smo shvatili koliko nam je svima nedostajao zagrljaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici