PRIPREMA SE "DRAMA O KRAJU SVETA": Autorski projekat Olge Dimitrijević na repertoaru Ateljea 212

V.S.

06. 04. 2022. u 14:54

POČELE su prve probe nove predstave na repertoaru Ateljea 212: "Drama o kraju sveta" bavi se pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa. Reč je o autorskom projektu koji je nastao po drami Olge Dimitrijević.

ПРИПРЕМА СЕ ДРАМА О КРАЈУ СВЕТА: Ауторски пројекат Олге Димитријевић на репертоару Атељеа 212

foto: Promo

U najavi se ističe da u skorije vreme često se čuje "da se sprema kraj sveta",pa je ovakvo kolektivno osećanje sve jače kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice. Iako nazvana "Dramom o kraju sveta", ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda.

U predstavi igraju Dragana Đukić,Jelena Ilić,Jovana Gavrilović,Katarina Žutić,Marta Bjelica.Predstava je urađena u koprodukciji Atelje 212, Udruženja građana "Gorgona" i Belefa.Rediteljka Olga Dimitrijević. Premijera se najavljuje početkom juna u Novom Sadu i Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a