PLESNI UMETNIK IZ BUGARSKE: Radionica Vilija Pragera

M. N. M.

29. 03. 2022. u 16:19

PERFORMER i koreograf iz Bugarske Vili Prager (Willy Prager), od 2. do 5. aprila u Kulturnom centru Magacin će održati radionicu "Reformulation as a tool for creating a work", kojom počinje besplatni obrazovni program Puzzle#6 u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, koji traje do kraja novembra 2022. godine.

ПЛЕСНИ УМЕТНИК ИЗ БУГАРСКЕ: Радионица Вилија Прагера

privatna arhiva

Prager, koji će biti prvi ovogodišnji predavač, plesni je umetnik, koreograf i osnivač festivala Antistatic u Sofiji. Magistrirao je na programu "Solo, dance, authorship" na Univerzitetu umetnosti u Berlinu, diplomirao na eksperimentalnom programu Teatar-Studio 4KSC i na programu Sintetičke scenske umetnosti Univerziteta u Plovdivu. Jedan je od osnivača balkanske plesne mreže Nomad Dance Academy, Brain Store Project Foundation, Međunarodnog festivala za savremeni ples i performans Antistatic, Bugarske plesne platforme i "Magazina za ples", godišnjeg izdanja za balet, savremeni ples, performans i plesnu kulturu.

- Predavači su domaći koreografi i teoretičari, ali i inostrani saradnici sa kojima imamo dugu saradnju - navodi Marijana Cvetković, članica Stanice Servisa za savremeni ples, o programu Puzzle#6. - Poseban akcenat je na gostima iz regiona, budući da Stanica zagovara regionalnu saradnju i smatra je važnim aspektom rada ovdašnje plesne scene. Ove godine predavači su i Aleksandra Janeva Imfeld iz Hrvatske/Belgije, Ana Dubljević, Jovana Rakić i ja, a posebno se radujemo što nam dolaze saradnice Bojana Cvejić, koja živi u Belgiji i predaje u Norveškoj, i Bojana Mladenović, jedna od osnivačica Stanice, a danas umetnička direktorka studija plesa i koreografije SNDO iz Amsterdama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)