MOJA KETRIN JE I EVELIN IZ "MUMIJE" I LEJA IZ "RATOVA ZVEZDA": Valori Kari, junakinja trilera "Den Braun: izgubljeni simbol"

NIKOLA DRAŽOVIĆ

20. 02. 2022. u 10:38

POSLE tri holivudska blokbastera, književni serijal pisca Dena Brauna konačno je dobio i svoju TV adaptaciju. Serija "Den Braun: Izgubljeni simbol", zasnovana na istoimenom romanu, emituje se na kanalu Foks od 19. januara, sredom u 22.00.

МОЈА КЕТРИН ЈЕ И  ЕВЕЛИН ИЗ МУМИЈЕ И ЛЕЈА ИЗ РАТОВА ЗВЕЗДА: Валори Кари, јунакиња трилера Ден Браун: изгубљени симбол

Foto Foks

Radnja serije vodi nas u prošlost, mnogo pre nego što će se harvardski genije za proučavanje simbola Robert Langdon upustiti u razrešavanje misterije "Davinčijevog koda". Mlađanog Langdona zatičemo pred novom avanturom u kojoj, vođen tajnim jezikom simbola, biva uvučen u još jednu globalnu zaveru dok pokušava da spase mentora Pitera Solomona (Edi Izard). Oslonac i podršku pruža mu Piterova kći Ketrin, koju je u seriji dočarala glumica Valori Kari, a koja u ekskluzivnom intervjuu za TV Novosti otkriva u koju joj je od svih neverovatnih teorija zavere bilo najlakše da poveruje.

- Verujem u istinu. I verujem da je svaka od tih teorija neki znak pitanja koji nas poziva u istraživanje istine. Na vama je da procenite koja bi bila vredna avanture, a koja gubljenje vremena. Smatram da se čak i na ovom polju, ipak, treba voditi naukom. Zbog toga ne mogu reći da sam pristalica toga da svetom vladaju nevidljive sile i da je sve samo predstava, ali verujem u nauku o simbolima, jer šiframa ljudi kriju tajne od pamtiveka.

A sve što ima potrebu da se sakrije, mora da u sebi nosi i neku istinu koja nije za svačije oči i uši, zar ne - započinje razgovor glumica, dodajući da joj je u radu na ovoj seriji najveći izazov bio da se odbrani od toga da bude uvučena u vrtlog tajni, jer, kaže, kad jednom poverujete da je bilo koja od tih teorija istinita, u svemu ćete videti zaveru.

Foto Foks

Kako je bilo nositi se sa saznanjem da ste kultni lik u delu koje ima armiju obožavalaca? Jeste li osećali pritisak?

- Šta vi mislite (smeh)? Ne znam koji je pritisak bio veći. Da li onaj da moramo da opravdamo sve ono što je uradio Tom Henks u prethodna tri filma ili da zadovoljimo visoke standarde obožavalaca romana Dena Brauna za koje su ove kljige poput Biblije.

Ipak, u svemu tome me je hrabrilo to što smo u snimanje serije ušli uz veliku Denovu pomoć koji je bio sa nama na setu. Bio je tu kao pomoć kod svake moje nedoumice, pomogao mi je mnogo savetima. Na neki način, on je bio naš mentor pred kamerama. Zato i verujem da će gledaoci biti zadovoljni onim što smo uradili. Den je bio.

Šta vam je bio najteži zadatak?

- Iako bi mnogi mislili da je to bilo upuštanje u taj svet misterija ili neke fizički zahtevne scene, i meni i kolegi Ešliju Zakermanu u stvari je veliki izazov bio da izgradimo odnos koji su imali naši junaci. Kao što znamo, u romanima i u filmovima koje smo gledali, Ketrin i Robert imaju snažnu hemiju koja je rezultat njihovog dugog poznanstva i povezanosti koja seže daleko u prošlost. E, pa u ovoj seriji mi smo se našli na početku te prošlosti. Njih dvoje se tek upoznaju, a na nama je bio zadatak da postavimo temelje te veze. Nju privlači njegov avanturistički duh, dok je Robert opčinjen Ketrininom inteligencijom i hrabrošću. Naš zadatak nije bio samo da dočaramo posebna osećanja koja su razvili jedno prema drugom, već i da vezu koju smo mi gradili u ovoj seriji uskladimo sa onim što su Ketrin i Robert postali dve decenije kasnije. Vratili smo film na početak.

Ešli Zakerman, Edi Izard, Foto Foks

Po čemu ćete pamtiti rad na ovoj seriji?

- Mnogo je toga, od saradnje sa sjajnom glumačkom ekipom, preko misterija Dena Brauna koje ne mogu da vam makar malo ne "iščaše" pamet do samog kreiranja lika Ketrin. Uživala sam u tome. Dobila sam priliku da jedan kultni lik, na koji je publika već navikla, stvorim od prvog atoma njenog bića. Pre nego što sam zakoračila pred kamere, dugo sam se bavila time ko će ona biti. Pročitala sam "Izgubljeni simbol", ali sam se više držala scenarija i toga ko je Ketrin u seriji. Htela sam da je stvorim na svoj način, a uzore sam potražila, verovali ili ne, u filmovima "Mumija" i "Ratovi zvezda". Mnogo mi se dopalo kako je Rejčel Vajs dočarala svoju Evelin Karnahan u "Mumiji". Imala je tu "Indijana Džons" aromu, a nju sam dodatno začinila hrabrošću i odlučnošću princeze Leje iz "Ratova zvezda", tako da je moja Ketrin u stvari kombinacija ove dve junakinje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)