RADIONICE KALIGRAFIJE, VIDEO ŽURNALA I ISTORIJE UMETNOSTI: U prva dva meseca, svake subote, besplatni programi za decu i mlade

V. V.S.

03. 01. 2022. u 15:36

SVAKE subote, tokom januara i februara, održavaće se besplatne radionice za decu i mlade u Kulturnom centru Dorćol i prostorijama Galerije H vitamin: radionice su osnovane s namerom da prolaznicima omoguće da kroz kreativan rad se edukuju u oblastima video žurnala, kaligrafije i istorije umetnosti.

РАДИОНИЦЕ КАЛИГРАФИЈЕ, ВИДЕО ЖУРНАЛА И ИСТОРИЈЕ УМЕТНОСТИ: У прва два месеца, сваке суботе, бесплатни програми за децу и младе

foto:Promo

Projekta u okviru Kulturnog centra Dorćol obuhvata radionice video žurnala na kojima mladi imaju priliku dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video arta. Drugi deo projekta u KCD obuhvata radionice kaligrafije na kojima se polaznici upoznaju sa kaligrafijom (umetnošću lepog pisanja). Ovog puta, program kaligrafije stavlja fokus na izučavanje ćiriličnog pisma i praktičnu primenu stečenog znanja u iscrtavanju stikera, koji najčešće imaju određenu frazu ili kratku izjavu.

Projekt "Šetnja kroz istoriju" održava se u okviru prostorija Galerije H vitamin i obuhvata seriju predavanja iz oblasti istorije umetnosti i teorije. Svi programi omogućavaju mladima da nauče nove stvari i da svaku subotu provedu u kreativnom radu. Projekte podržava Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna