NAGRADE OVE GODINE MOŽDA NEĆEMO NI DODELITI! Jakov Amidžić, direktor pozorišnog festivala u Brčkom, o raspletu smotre

S. M.

26. 11. 2021. u 07:13

DIREKTOR Susreta pozorišta u Brčkom Jakov Amidžić (na slici), povodom odbijanja učesnika ove manifestacije da se nadmeću za priznanja i da ih ocenjuje ih žiri u kojem je glumac Branislav Lečić, kaže, za "Novosti", da festival ide dalje i da se posao obavlja prema propozicijama.

НАГРАДЕ ОВЕ ГОДИНЕ МОЖДА НЕЋЕМО НИ ДОДЕЛИТИ! Јаков Амиџић, директор позоришног  фестивала у Брчком, о расплету смотре

Jakov Amidžić

- Predstave se igraju. Žiri radi, i to ide kako ide. Danas ćemo konačno videti šta će žiri odlučiti. Ne znam kakva će odluka žirija biti, jer nije završen program festivala. Sinoć se igrala završna predstava "Derviš i smrt", Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke. Odluka žirija biće donesena danas, a večeras će biti održan koncert Radeta Šerbedžije, i to je kraj festivala - kaže Amidžić.

O tome da li će uopšte biti donesena odluka o pobednicima, Amidžić kaže da svi koji su zatražili da se izuzmu iz ocenjivanja, neće dobiti nagradu, i to je to.

- Ukoliko svi učesnici odbiju da budu u konkurenciji za nagrade, onda ih neće ni dobiti. I nikom ništa. Nagrade ostaju festivalu. Žiri će uraditi posao. Da li će saopštiti da niko nije dobio nagradu, kao pre nekoliko godina na Sterijinom pozorištu, kada je žiri odlučio da se nijedna nagrada ne dodeli? Možda će tako biti i sada. Ali, dok žiri ne završi posao, ne znamo odluku - poručio je Amidžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!