MEĐUNARODNA MUZEJSKA KONFERENCIJA U MSUB: Umetnost u proširenom polju

M.A.K.

15. 11. 2021. u 23:21

NEKA od najznačajnijih imena muzejsko-kustoske prakse u Evropi otvoriće dijalog o budućnosti savremene vizuelne umetnosti i rada muzeja, na konferenciji "Muzej savremene umetnosti u proširenom polju", 17. novembra, u organizaciji MSUB i međunarodne inicijative BITE of Art.

МЕЂУНАРОДНА МУЗЕЈСКА КОНФЕРЕНЦИЈА У МСУБ: Уметност у проширеном пољу

Foto arhiva Novosti

Prisustvo su do sada potvrdili Izabel Bertoloti, direktorka muzeja MAC iz Liona, , Žan-Maks Kolar, kustos pariskog Centra Popmpidu, Gunar Kvaran, bivši direktor muzeja Astrup Fearnley u Oslu (Norveška), Holger Renberg, direktor danskog muezja Heart - Hearning Art, Branko Frančeški, direktor Nacionalnog muzeja moderne umetnosti u Zagrebu. Manifestacija će okupiti i druge goste iz Španije, Slovenije, Belgije, Litvanije i Srbije.

Konferencija će se odvijati na engleskom jeziku i biće zatvorena za posetioce, ali će se uživo emitovati putem zvaničnog Jutjub i Fejsbujk kanala MSUB. Zbog ovog događaja Muzej savremene umetnosti će biti zatvoren za publiku, u sredu 17. novembra, a u utorak 16. novembra, ulaz će biti besplatan.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BAJKA O POZORIŠTU: Jubilarno izvođenje predstave u režiji Miloša Jagodića u Pirotu