BEOGRADSKA FILHARMONIJA DOBILA DIREKTORA: Darko Krstić nasledio Tasovca

Novosti online

12. 11. 2021. u 00:57

NOVI direktor Beogradske filharmonije biće Darko Krstić, doskorašnji sekretar ove ustanove. Ovu odluku donela je Vlada Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА ДОБИЛА ДИРЕКТОРА: Дарко Крстић наследио Тасовца

Foto CEBEF

Kako piše Blic, naslednik nedavno preminulog Ivana Tasovca dugogodišnji je zaposleni u ovoj ustanovi, funkciju sekretara ponovo vrši od početka 2017, a pre toga je bio direktor filharmonije, za vreme ministarskog mandata Ivana Tasovca u Vladi Ivice Dačića.

Krstić je po zanimanju mašinski inženjer, a u Beogradsku filharmoniju došao je na samom početku svoje karijere 1993. godine, da bi od 2002. godine postao rukovodilac tehničke službe, a od 2012. nalazio se na mestu sekretara.

Podsetimo, prethodni direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra ove godine, nakon što mu je pozlilo u porodično domu u Beogradu, bio je direktor ove ustanove u dva navrata, od 2001. do 2013. i od 2017. do smrti. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a nedeljnik "Vreme" proglasio ga je za ličnost godine 2011.

BONUS VIDEO - OPROŠTAJ OD IVANA TASOVCA: Koncert u čast umetnika u Kolarčevoj zadužbini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)