DOČEK POD NEBOM SRBIJE: RTS snima novogodišnji program u celoj zemlji

Jl. B.

05. 11. 2021. u 09:30

ČAK dva meseca pred najluđu noć, Radio-televizija Srbije počela je snimanje novogodišnjeg programa, koji ovog puta nosi naziv "Pod nebom Srbije".

ДОЧЕК  ПОД НЕБОМ СРБИЈЕ: РТС снима новогодишњи програм у целој земљи

Stefan Bendić, Lidija Kljajić, Sandra Perović i Dragan Vučelić, Foto G. Jović

Tokom novembra, ekipa RTS obilaziće našu zemlju i na otvorenom organizovati koncerte, koji će biti deo višesatne emisije kojom će gledaoci ispratiti 2021, ali i deo sedam šou-programa koji će biti emitovani u danima do srpske Nove godine.

Prva stanica bio je Beograd, gde je na Kalemegdanu publika mogla da uživa u nastupima Leksington benda, Ivane Peters, Bojane Stamenov, Željka Vasića, Tropiko benda, Mari Mari, Dženana Lončarevića, Kneza, Goce Tržan, Nevene Božović, Ane Stanić, Zane, Kikija Lesendrića i drugih. Sledeće snimanje biće 9. novembra u Kraljevu, zatim 15. novembra u Nišu, četiri dana kasnije u Novom Sadu i za kraj 23. u Smederevu. U svakom od ovih gradova biće drugi voditelji, a domaćini programa u Beogradu su Sandra Perović, Dragan Vučelić, Lidija Kljajić i Stefan Bendić. Plan je, kako saznajemo, da deo novogodišnjeg programa, poput uvodne i ponoćne numere, bude snmljen ispred sinagoge u Subotici, katedrale u Novom Sadu, džamije u Novom Pazaru, crkve Svetog Marka u Beogradu i Gračanice na Kosovu i Metohiji.

- Kao adute ponudićemo divno mesto srpske prestonice - Kalemegdan, koji je za mene srce Beograda, ušće Save i Dunava, mesto suretanja istoka i zapada, sučeljavanja i preplitanja različitih civilizacija i kultura kroz istoriju i vekove. U tom duhu trudićemo se da budemo i mi, kako na Kalemegdanu, tako i u celoj Srbiji, kroz raznolike umetničke mešavine - kaže za "TV novosti" Sandra Perović.

- Kao pravi javni servis ponudićemo širok tematski, žanrovski i kulturološki spektar svega i to pod otvorenim nebom sa namerom da zabavimo ljude. U programu će učestvovati Simfonijski orkestar i Big bend RTS, kao i kulturno-umetnička društva. Nastupiće naši eminentni muzički izvođači zabavne i narodne muzike, a imaćemo i omaže Marini Tucaković i Džeju. Sve će biti prisutno, i klasična umetnost i zabava, a i naša srpska tradicija i folklor. Svi smo u apatičnom raspoloženju već duže vreme, pošto koroni nema kraja, i potrebna nam je zabava.

Mislili smo da će do sad biti gotovo, ali izgleda da nije i još nam je ostalo da sačuvamo naš vedar duh, a RTS će se potruditi upravo da ga održi. Ljudi će moći da uživaju na snimanjima našeg novogodišnjeg programa i da ponesu pelcer koji će do 31. decembra da naraste u grandioznu jelku.



ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!