DANI DOMAĆEG FILMA: Manifestacija u 26 gradova širom Srbije

A. P.

28. 10. 2021. u 10:19

MANIFESTACIJA Dani domaćeg filma održaće se 29. i 30. oktobra u 26 gradova širom Srbije, kao inicijativa Filmskog centra Srbije i partnera - organizacije DOK Srbija i lokalnih bioskopa i Kulturnih centara.

ДАНИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА: Манифестација у 26 градова широм Србије

Foto FCS

Prvi dan rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 domaćih dokumentaraca. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima, a ulaz je besplatan.

- Kada smo počeli pre devet godina, činilo nam se da nemamo tako veliku produkciju da bismo svake godine prikazivali nove filmove, a uopšte nije tako. Ove godine imamo 12 najsvežijih filmova. Imamo sreće da produkcija raste uz pomoć FCS i razumevanja da je dokumentarni film važan, a s druge strane postoji publika za njega. Uspeli da zainteresujemo ljude u nekim manjim sredinama, koji nemaju festivale i nisu u centru zbivanja, da dođu i gledaju filmove - kazala je na konferenciji za novinare Andrijana Stojković, iz DOK Srbija.

U subotu, 30. oktobra, na programu su dva domaća igrana filma: "Jedini izlaz" (na slici) u režiji Darka Nikolića, kao i film "Vikend sa ćaletom" Miroslava Momčilovića. Cena ulaznice za igrane filmove je 100 dinara.

- Film "Jedini izlaz" definitivno zaslužuje pažnju, pored ostalog, jer je izašao kad mu vreme nije. Šta god da smo radili, tada je bilo desetkovano. Ljudima treba i dati ponudu, da mogu da biraju. Smatram da ovaj i neki drugi žanrovi apsolutno zaslužuju prostor - poručila je Anđelka Prpić, glavna glumica u ovom trileru.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024