SVE PLEŠE, PA I DRVEĆE: Bogat program Instituta za umetničku igru

M.A.K.

27. 10. 2021. u 17:56

TOKOM novembra Institut za umetničku igru priprema sedam premijernih projekata, dva regionalna gostovanja i jednu audiciju.

СВЕ ПЛЕШЕ, ПА И ДРВЕЋЕ: Богат програм Института за уметничку игру

Dekameron 2020 Institut za umetničku igru

Predstojećeg vikenda (30. i 31. oktobra ) u Studentskom parku, u Beogradu, premijerno će biti izveden projekat "Drveće pleše" - DAH teatra, u saradnji s Institutom za umetničku igru s početkom u 20 časova.

Na sceni beogradskog Studentskog kulturnog centra, potom će, 5. novembra, premijeru imati plesna predstava "Ubili smo mamu (zamalo)" u koreografiji Alise Oravec, 10. novembra na Velikoj sceni Teatra "Vuk" - "Praktični vodič kroz sujeverje" koreografkinje Katarine Ilijašević. Festival scenskog pokreta i koreodrame u Kosovskoj Mitrovici, čiji je organizator Fakultet umetnosti u ovom gradu, pripremio je od 3. do 7. novembra performans "Ja lutka - I a doll" i video rad "I still belive" Marine Bukvučki, plesnu predstavu "Dekameron 2020" Mine Ćirić, kao i video radove "Rekli su joj da je fokus najažniji" Katarine Ilijašević i "Raja" Jovane Grujić.

Plesna predstava "Šelter" u koreografiji Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura gostovaće na sceni Zagrebačkog plesnog centra (16. novembar) i Hiše kulture u Celju (19. novembar). U okviru međunarodnog projekta "Drugi način komunikacije", u Ostavinskoj galeriji 20. novembra  biće izveden performans "Hafetopatija" nežane Arnautović Stjepanović. Plesna predstava "Igra s mitom" Aleksandra Ilića imaće beogradsku premijeru 22. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad, a na istoj sceni 24. novembra premijerno će biti prikazan film "64.74",  Katarine Stojković. U izvođenju kompanije Balet mladih 27. novembra biće izveden gala koncert u koreografiji Amalie Mindutriu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!