UZNEMIRUJUĆ I NAPET TRILER: Roman "Instinkt" Ešli Odrejn ponire u ljudsku psihu

D.B.M.

26. 10. 2021. u 22:09

ZA sve ljubitelje trilera koji poniru u ljudsku psihu, "Vulkan" je objavio debitantski roman "Instinkt" Ešli Odrejn. Reč je o napetoj psihološkoj drami o stvaranju i urušavanju jedne porodice.

УЗНЕМИРУЈУЋ И НАПЕТ ТРИЛЕР: Роман Инстинкт Ешли Одрејн понире у људску психу

Vulkan

Radnja romana počinje u sadašnjosti, na Badnje veče. Blajd Konor sedi u kolima i špijunira novi život svog bivšeg supruga. Kroz prozor posmatra prizor savršene porodice, jelku, upaljene sveće, izlive nežnosti. S druge strane prozora stoji njena ćerka Vajolet i nepomično je posmatra. Nakon te scene, radnja se vraća u prošlost kako bi čitaoci saznali šta je dovelo do razdvajanja Blajd i njene porodice.

Blajd je oduvek želela da postane topla i brižna majka, kakvu sama nikada nije imala. Kada se Vajolet rodila, čvrsto je rešila da joj posveti svu svoju ljubav i pažnju. Ali ubrzo počinje da oseća da sa devojčicom nešto nije u redu, jer se ne ponaša kao ostala deca, previše je nemirna i nikada se ne smeje. S druge strane, Blajdin muž Foks smatra da ona sve umišlja, te da se Vajolet razvija u zdravo i normalno dete.

On ne veruje u majčinski instinkt i strahove svoje supruge povezuje s njenim psihološkim stanjem. Zbog toga ona počinje da preispituje vlastiti razum i sposobnost procene stvarnosti.

Međutim, rođenjem sina Sema, Blajd doživljava povezanost i iskustvo majčinstva kakvo nikada nije imala sa ćerkom, što potkrepljuje njene sumnje u to da Vajolet nije kao ostala deca. Ubrzo dolazi do preokreta zbog kojeg će svi biti suočeni sa istinom i koji će im iz korena promeniti živote.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)