NOVE AVANTURE: Izašao drugi deo "Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke"

D.B.M.

25. 10. 2021. u 18:20

IZDAVAČKA kuća "Odiseja" objavila je" drugi deo serijala "Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke" nemačke književnice Alise Pantermiler, pod naslovom "Ko šiša ovce".

НОВЕ АВАНТУРЕ: Изашао други део Дневник једне скоро па тинејџерке

FOTO: Promo

Glavna junakinja serijala, Lota Pantermiler, najboljeobjašnjava o čemu je reč: "Ćao, opet ja. Sećate se moje superglupave magične flaute? I dalje mi zagorčava život. Operacija kućni ljubimac nije bila baš uspešna. Umesto psa ili malecke ovce dobila sam papagaja Hanibala koji krešti po ceo dan. Od tada radije idem u školu.

Ako se sećate flaute, onda se sigurno sećate i Berenike fon Bedeker. E pa, Berenika je osnovala žensku bandu i u nju pozvala skoro sve devojčice iz razreda. Osim Čejene i mene (i još jedne ili dve devojčice). Zovu se Fensi klan Sforca, ali mi ih zovemo fensi ovce, ha-ha! Nemojte misliti da želimo da budemo deo njene bande. Nikako! Osnovale smo sopstvenu i nazvale je Divlji zečevi (a kako drugačije?). A pošto su dve devojčice ipak premalo za bandu, uključile smo i jednog dečaka iz razreda. Ali takav život je prilično naporan. I opasan! Naročito kada je jedan od članova totalni flautski antitalenat kao što sam ja. Možda ću ovog puta konačno uspeti da se rešim te glupave flaute!"

Alisa Pantermiler je stekla svetsku slavu serijalom "Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke", nizom priča o devojčici Loti. Prva knjiga u serijalu objavljena je 2012. godine i odmah je privukla pažnju publike. Iste godine objavljen je i nastavak, a danas ovaj serijal broji petnaest knjiga i nekoliko miliona čitalaca širom sveta koji svake godine s nestrpljenjem očekuju nove Lotine doživljaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri