BERI DAGLAS U KOLARCU: Koncert na kome će izvesti dela Čajkovskog, Šuberta, Betovena zakazan za 6. novembar

D. B. M.

25. 10. 2021. u 11:43

POSLE uspešno održanog koncerta pijaniste Andreja Korobeinikova, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru ove koncertne sezone, zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma.

БЕРИ ДАГЛАС У КОЛАРЦУ: Концерт на коме ће извести дела Чајковског, Шуберта, Бетовена заказан за 6. новембар

FOTO: Promo

Predstojeći koncerti STEINWAY & SONS koncertne sezone će beogradskoj publici predstaviti irskog pijanistu Bari Daglasa, jednog od ekskluzivnih umetnika Steinway Artist liste.

Daglas će 6. novembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine izvesti dela Betovena, Čajkovskog i Šuberta.

- Steinvej klaviri mi omogućavaju da otključam svu tu lepotu i kolorit u muzici - izjavio je Daglas. - To je put uživanja u zajedničkom putovanju otkrivanja!

Za ovog vrsnog pijanistu kažu da poseduje majstorske veštine u interpretaciji i zavidnu tehniku. Interesovanje za muziku je pokazao rano, a prvi recital je održao sa 11 godina, na orguljama, a tek sa 16 godina se osmelio da zakorači pijanističkim stazama. Nakon 10 godina napornog rada, 1986. godine, virtuoz iz Belfasta se upisao u istoriju, osvojivši zlatnu medalju na prestižnom pijanističkom takmičenju Čajkovski u Moskvi. Veliki broj kritičara za Daglasa kaže da svira kao ruski pijanista. Daglas je posle toga izgradio zapaženu internacionalnu karijeru. Redovno svira resitale širom sveta koji uključuju gostovanja po Ujedinjenom Kraljevstvu, Meksiku, na Malti, u SAD, Rusiji, Japanu i Italiji, od Rojal Albert Hola, Barbikana i Vigmor hola, Čajkovski hola, Teatra Marinski, Verbier festivala, do Koncertne dvorane Forbiden siti u Pekingu, Velikog teatra u Šangaju i drugim gradovima u Kini.

Daglas je odlikovan Ordenom Britanske imperije za svoj doprinos muzici i odnosima sa zajednicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)