RADOVI VESNE PERUNOVIĆ U SAVREMENOJ GALERIJI ZRENJANIN: Izložba "Fragmenti celine" istražuje odnose kroz metaforu "slomljenog tanjira"

V.V.S.

26. 07. 2021. u 14:01

IZLOŽBA pod nazivom "Fragmenti celine" kanadske umetnice srpskog porekla Vesne Perunović, biće otvorena U ponedeljak, 2. avgusta, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

РАДОВИ ВЕСНЕ ПЕРУНОВИЋ У САВРЕМЕНОЈ ГАЛЕРИЈИ ЗРЕЊАНИН: Изложба Фрагменти целине истражује односе кроз метафору сломљеног тањира

Savremena galerija Zrenjanin

Serija radova iz opusa "Fragmenti celine" istražuje intimne i društvene odnose koristeći se metaforom "slomljenog tanjira". Radovi na izložbi bave se arhetipovima, pojmom fragmentacije i jedinstva, krhkosti i izdržljivosti, reflektujući kako naš lični, tako i kolektivni odnos prema krizi i ključnim problemima sa kojima se danas suočavamo. Kroz dvostruku prizmu ličnog i političkog, u fokusu su strategije rekonstrukcije, obnavljanja i restauracije onoga što je oštećeno, razrušeno i uništeno.

U najavi izložbe ističe se da se Vesna Perunović bavi pitanjima doma, izmeštanja, temama mobilnosti i granica. Rođena i obrazovana u bivšoj Jugoslaviji, kasnih osamdesetih godina iselila se u Toronto. Rad Vesne Perunović kostantno oscilira između mesta i prostora, javnog i privatnog, materijalnog i nematerijalnog. U karijeri koja traje više od trideset godina izlagala je na više od sto pedeset grupnih i samostalnih izložbi širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!