IZ KANA PRED BEOGRADSKU PUBLIKU: Premijere na Festivalu francuskog filma

A. P.

19. 07. 2021. u 09:23

TREĆE izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 21. do 25. jula na tri lokacije - u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, u "Kombank dvorani" i na onlajn filmskoj platformi "Moj OFF".

ИЗ КАНА ПРЕД БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ: Премијере на Фестивалу француског филма

Foto Promo

Publika će imati priliku da gleda 12 francuskih ostvarenja, osam novih filmova, među kojima je i deo ekskluzivne selekcije sa festivala u Kanu. U okviru paralelnog programa su četiri naslova, klasici čuvenih reditelja kao što su Mihael Haneke i Robert Breson.

Festival će, odmah posle Kana, otvoriti film "Francuska" Bruna Dimona sa Leom Sejdu u glavnoj ulozi, a ulaz će biti besplatan na Kosančićevom vencu. Narednog dana na programu su filmovi "O ljudima" Luke Belva, sa Žerarom Depardjeom u glavnoj ulozi, i "Govor" Lorana Tirara.

Na festivalu će biti prikazana drama sa elementima komedije "Trijumf" reditelja Emanuela Kurkola, drama "Ibrahim", Lux Aeterna Gaspara Noe, komedija "Dva Alfreda", kao i klasici - Hanekeov "Pijanista" i Bresonov "Novac".

Na repertoaru poslednjeg festivalskog dana nalazi se film "Pod zvezdama Pariza", reditelja Klausa Dreksela, u kome su glavne uloge poverene francuskim glumicama Katrin Fro i Margaret Dimon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri