"JUŽNI VETAR 2" NAJSREĆNIJIMA: Počeo 68. filmski festival u Puli, planule ulaznice za sutrašnju premijeru našeg filma

Jurica Kerbler - stalni dopisnik iz Zagreba

18. 07. 2021. u 09:23

PET dana pre projekcije, za svega nekoliko časova, u Puli su rasprodate ulaznice za srpsko-hrvatsku koprodukciju, film "Južni vetar 2 - ubrzanje", koji će svoju svetsku premijeru imati sutra uveče u Areni.

ЈУЖНИ ВЕТАР 2  НАЈСРЕЋНИЈИМА: Почео 68. филмски фестивал у Пули, плануле улазнице за сутрашњу премијеру нашег филма

Miodrag Radonjić i Miloš Biković / Foto N. Miščević

Film Miloša Avramovića biće prava poslastica na 68. filmskom festivalu u Puli, koji je počeo projekcijom filma "Murina".

Epidemiološke mere u Areni dopuštaju maksimalno 1.500 gledalaca, pa oni najbrži koji su došli do ulaznice videće svetsku premijeru filma "Južni vetar 2", koji je producirala kuća "Režim d.o.o.", a uloge su poverene Milošu Bikoviću, Jovani Stojiljković, Predragu Manojloviću i drugima. Scenario za film napisali su Petar Mihajlović i Miloš Avramović, a film je nastao saradnjom "Telekoma Srbija", "Telefilma Hrvatske", "Arhanđel diđital studija" i "Arhanđel studija" iz Srbije, te "Film distrikta". Film će biti prikazan u "Danu adrenalina", jer svaki dan trajanja festivala ima svoju tematsku odrednicu.

Zanimljivo je da je većina filmova koji će biti prikazani u Puli rezultat saradnje kinematografija zemalja u regionu i evropskih zemalja.

BIKOVIĆ SE RADUJE

ZVEZDE Pulskog festivala su srpski glumac Miloš Biković i poljski oskarovac Pavel Pavlikovski, koji je predsednik žirija.

- Obožavam Istru i imam ovde mnogo prijatelja. Srećan sam što je Arena rasprodata, a očigledno nam je zajedničko iskustvo i na gledanju filmova - kaže Biković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!