INDONEŽANSKA UMETNOST U BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA: Posetioci će moći da vide slike, batik, "Vajang" lutke i maske

M.M.

25. 06. 2021. u 19:27

IZLOŽBA indonežanske umetnosti i kulture pod nazivom "Indonežanski Festival 2021: Izložba zanata i kulture" biće održana od 30. juna do 14. jula 2021. u Biblioteci grada Beograda.

ИНДОНЕЖАНСКА УМЕТНОСТ У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА БЕОГРАДА: Посетиоци ће моћи да виде слике, батик, Вајанг лутке и маске

FOTO: Promo

Na izložbi će biti predstavljena dela umetnosti i kulture stipendista vlade Indonezije program "Darmasisva" iz Srbije. Posetioci će moći da vide slike, batik, "Vajang" lutke i maske.

Izložbu, koja je priređena u saradnji Republike Indonezije u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, svečano će otvoriti ambasador  Indonezije u Srbiji Mohamad Ćandra V. Juda i Stanka Jovičić, pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda

Ceremoniju otvaranja uveličaće izvođenje različitih indonežanskih tradicionalnih plesova koje će izvoditi članice plesne grupe ambasade Indonezije "Bidadari" uz pratnju tradicionalnih indonežanskih muzičkih instrumenata.

Ova izložba biće jedinstvena prilika da se Beograđani još više upoznaju sa indonežanskom kulturom i umetnosti, kao i da dobiju još informacija o raznim stipendijama koje vlada Republike Indonezije nudi mladima, posebno studentima u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)