INDONEŽANSKA UMETNOST U BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA: Posetioci će moći da vide slike, batik, "Vajang" lutke i maske

M.M.

25. 06. 2021. u 19:27

IZLOŽBA indonežanske umetnosti i kulture pod nazivom "Indonežanski Festival 2021: Izložba zanata i kulture" biće održana od 30. juna do 14. jula 2021. u Biblioteci grada Beograda.

ИНДОНЕЖАНСКА УМЕТНОСТ У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА БЕОГРАДА: Посетиоци ће моћи да виде слике, батик, Вајанг лутке и маске

FOTO: Promo

Na izložbi će biti predstavljena dela umetnosti i kulture stipendista vlade Indonezije program "Darmasisva" iz Srbije. Posetioci će moći da vide slike, batik, "Vajang" lutke i maske.

Izložbu, koja je priređena u saradnji Republike Indonezije u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, svečano će otvoriti ambasador  Indonezije u Srbiji Mohamad Ćandra V. Juda i Stanka Jovičić, pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda

Ceremoniju otvaranja uveličaće izvođenje različitih indonežanskih tradicionalnih plesova koje će izvoditi članice plesne grupe ambasade Indonezije "Bidadari" uz pratnju tradicionalnih indonežanskih muzičkih instrumenata.

Ova izložba biće jedinstvena prilika da se Beograđani još više upoznaju sa indonežanskom kulturom i umetnosti, kao i da dobiju još informacija o raznim stipendijama koje vlada Republike Indonezije nudi mladima, posebno studentima u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)