TREĆI NASTAVAK RUSKE SAGE O KUCAMA IZ SVEMIRA: "Zvezdani psi: Tropska avantura" od septembra i u našim bioskopima

M.M.

23. 06. 2021. u 15:59

PSI koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i oni koji su poslati na novi tropski zadatak - to su Belka i Strelka. Nakon uspeha prva dva dela ruske animacije, "Zvezdani psi" i "Zvezdani psi: Avantura na mesecu", Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage "Zvezdani psi: Tropska avantura" koji će se u bioskopima prikazivati od 9. septembra.

ТРЕЋИ НАСТАВАК РУСКЕ САГЕ О КУЦАМА ИЗ СВЕМИРА: Звездани пси: Тропска авантура од септембра и у нашим биоскопима

FOTO: Promo

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, prvi astronauti na povratku iz misije - Belka i Strelka poslati su na Saturn da istraže ovu čudnu pojavu.

Animacija je inspirisana istinitim događajima. Sredinom avgusta 1960. godine Sovjeti su lansirali Sputnjik 5, satelit koji je trebalo da proveri da li je moguće da živa bića opstanu duži vremenski rok u svemiru. U kosmos je sa sobom poneo dva psa - Strelku i Belku, dva siva zeca, 40 miševa,dva pacova. Pseći kosmonauti utrli su put Juriju Gagarinu koji je 12. aprila 1961. postao prvi čovek u svemiru.

Rediteljka crtanog filma Ina Evlanikova je za prvi deo animacije dobila rusku nagradu iz oblasti kinematografije "Zlatni orao" za najbolju animaciju, dok je za sledeća dva nastavka bila nominovana u istoj kategoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)